Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza

NOSITE KIŠOBRANE Snijeg već pada, a bit će i kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje kiše očekuje se na istoku Hrvatske.

Na sjevernom Jadranu pretežno oblačno s kišom, ponegdje obilnijom, a u ostalim krajevima Hrvatske ujutro i prijepodne sa zapada postupno jače naoblačenje, mjestimice s kišom, u gorskim predjelima i snijegom. Malo susnježice i snijega može pasti i u nižim predjelima sjeverozapadne i zapadne unutrašnjosti, navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za petak.

Najmanje kiše, uz česta sunčana razdoblja, očekuje se na istoku Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, navečer u jačanju.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 3 do 8, na istoku do 11, a na Jadranu uglavnom između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Kiša u subotu

U subotu će vrijeme biti većinom oblačno, povremeno s kišom, mjestimice obilnijom, javlja DHMZ. Izraženiji pljuskovi s grmlajvinom mogući su na Jadranu.

Poslijepodne će oborine biti rjeđe, a bit će i sunčanih razdoblja. Slab do umjeren jugoistočnjak na kopnu će poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak i jačati. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak te prolazno okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu uglavnom od 4 do 9, a najviša dnevna od 5 do 10 na kopnu te između 10 i 14 °C na obali i otocima, javlja DHMZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene