Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Najavio konferenciju za medije

Vrdoljak o prijavi zbog prijetnji članu Uprave NE Krško: "Podignuta je lažna kaznena prijava"

Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Vrdoljak gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Šef HNS-a Ivan Vrdoljak je na svom Facebook profilu komentirao napise prema kojima je protiv njega zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog prijetnji koje je uputio telefonom 2015-e, dok je bio ministar gospodarstva, tadašnjem članu Uprave nuklearke Krško Hrvoju Perhariću.

Tada je aktualan bio i sukob oko mjesta hrvatskog člana uprave u Nuklearnoj elektrani Krško, kojom zajednički upravljaju hrvatski HEP i slovenska tvrtka Gen energija. Vrdoljak je inzistirao da Perharić podnese ostavku.

Perharić je Vrdoljaka prijavio i optužio kako mu je poručio da se više ne smije pojavljivati na poslu, a ako to ipak učini, "prijavit će ga Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu vanjskih poslova i USKOK-u". Prema pisanju Telegrama, u optužnici stoji i navodni citat Vrdoljaka: "Zagorčat ću život tebi, tvojoj djeci i tvojoj obitelji".

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Perharić je u prijavi rekao kako se nakon tih izjava "uplašio za život i sigurnost svoje obitelji".

Vrdoljak tvrdi da je protiv njega podignuta lažna kaznena prijava te je za sutra najavio izvanrednu konferenciju za medije.

"Kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske, tražio sam odgovornost hrvatskog člana Uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu. Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta", poručio je Vrdoljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene