Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ročište kroz dva tjedna

Na 180 stranica: Prijedlog nagodbe o Agrokoru objavljen na e-Oglasnoj ploči Trgovačkog suda

Nagodba stigla na Trgovački sud (Foto: Vijesti Nove TV u 14)
Nagodba stigla na Trgovački sud (Foto: Vijesti Nove TV u 14) Vijesti Nove TV u 14
Aktualno Galerija Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Pixell) Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Pixell) Foto: Pixell Predstavljanje plana nagodbe (Foto: Dnevnik.hr) Predstavljanje plana nagodbe (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Nagodba stigla na Trgovački sud (Foto: Vijesti Nove TV u 14) Galerija 1/4 >>
Nagodba koju je jučer jednoglasno izglasalo privremeno vjerovničko vijeće Agrokora danas je predana Trgovačkom sudu u Zagrebu .

Izvanredna uprava Agrokora dostavila je tekst nagodbe Trgovačkom sudu u Zagrebu. Odvjetnički tim koncerna na sud je donio oko sedam tisuća i tristo stranica dokumentacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija nagodili se s EPPO-om Lagali pri kupnji strojeva za poliranje mramora pa osuđeni za prijevaru Slika nije dostupna novo poduzeće Ne, ne radi se o revoluciji: Konzum ne radi u nedjelju, u subotu skraćeno

Očekuje se da će taj dokument sud objaviti na e-oglasnoj ploči suda tijekom tjedna.

Potom bi trebalo biti zakazano ročište za glasovanje o nagodbi, koje se mora održati u roku od 5 do 15 dana. S obzirom na to da je riječ o oko 3200 vjerovnika koji bi trebali izglasati nagodbu, ročište će se održati u sportskoj dvorani Dražen Petrović.

Tekst nagodbe danas je objavljen i na e-oglasnoj ploči Trgovačkog suda i možete ga pročitati u nastavku dok popratne dokumente možete pročitati ovdje.

Na proces nagodbe u Agrokoru osvrnuo se i A. Wess Mitchell, pomoćnik tajnika američkog državnog odvjetnika, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj.

"Razumijem važnost ovog problema za Republiku Hrvatsku, kao i za hrvatsku ekonomiju. Naše je stajalište da želimo vidjeti nagodbu koja uzima u obzir dugoročne ekonomske interese te interese nacionalne sigurnosti, kao naš saveznik u NATO savezu", kazao je A. Wess Mitchell.

Podsjetimo, članovi Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora jednoglasno su izglasali nagodbu, a javnosti su jučer predstavljeni njezini detalji. Ruske banke, Sberbank i VTB, imat će 46,7 posto suvlasništva u novom Agrokoru. Jedini veliki vjerovnik koji nije podržao nagodbu je Adris.

Nakon što nagodba bude predana na Trgovački sud, sud ima rok od 5 do 15 dana da sazove ročište, a za to vrijeme nezadovoljni nagodbom mogu dati svoje prigovore.

"U srpnju bi na ročište trebalo doći nekoliko tisuća vjerovnika. To će biti kao dobar rock-koncert neke međunarodne grupe. Organizacija tog ročišta iziskivat će puno vremena, truda i novca, kao neki rock-spektakl. U dvoranu Dražena Petrovića doći će 3500 vjerovnika, treba naći mjesto za sve njih, podijeliti materijale, vidjet ćemo kako će se to izvesti. Bit će to najveće ročište u povijesti Hrvatske. Bilo je nešto slično kada je Pevec išao u stečaj, ali Agrokor će, kako i dolikuje majci svih afera, nadmašiti i aferu Pevec", rekao je Andrija Jarak u jučerašnjem Dnevniku Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene