Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video iz Rusije

Snimka koja je zaintrigirala građane: 'Mislimo da to nije bio meteor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaljubljenik u NLO tvrdi da je na snimci zabilježen NLO 'u obliku cigarete' koji je manje poznat oblik od klasičnog tanjura. Lokalni novinari kontaktirali su ruske zračne snage i rečeno im je da na tom području nisu tih dana zabilježili ništa neuobičajeno.

Ljubitelji NLO-a uzbuđeni su zbog videa snimljenog u Rusiji. Neki tvrde da su kamere uhvatile vanzemaljsko vozilo koje 'uranja' u zemlju. Video je snimio Rus Mikhail Litvinov koji kaže da je uočio uređaj koji je za sobom ostavljao ogroman oblak plina dok je 'uranjao' u zemlju na rubu ruskog grada Kemerovo.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Video je u kratkom roku skupio tisuće pregleda i potaknuo raspravu što bi to moglo biti. Mnogi su istaknuli da se ne radi o meteoru zbog sporosti kretanja, ali ni avionu zbog proizvodnje previše plina.

'Rep' od plina koji je pri kraju bijel bliže objektu postaje crnji. 'Ja se nadam da je da je to bila zvijezda padalica', rekao je Linvinov.

Novinari ruskog portala Bloknot kontaktirali su ruske zračne snage i rečeno im je da nema registriranih incidenata, rušenja objekata ili pada meteorita na nebu iznad Kemerova u vrijeme kada je snimka nastala.

Komentirajući video, jedan je navodni stručnjak rekao da je se radi o NLO-u u obliku 'cigare', manje poznatom obliku od klasičnog 'tanjura'.

Prvo poznato viđenje NLO-a dogodilo se 1947. godine kada je biznismen Kenneth Arnold tvrdio da je vidio skupinu od devet objekata blizu planine Rainier u Washingtonu, dok je letio sa svojim malim avionom.

Arnold je procijenio da je brzina kretanja objekata bila nekoliko tisuća kilometara na sat i rekao je da su se kretali poput tanjura koji poskakuju na vodi.

Tada je i skovan termin leteći tanjur u izvještajima koji su uslijedili u medijima. Pogrešno je navedeno da su predmeti imali oblik tanjura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene