Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Bandić je suradnjom sa Željkom Markić oštetio Grad Zagreb za 305 tisuća kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

USKOK osnovano sumnja da je Milan Bandić, kao gradonačelnik Grada Zagreba, prihvatio zamolbu udruge Željke Markić 'U ime obitelji' te zajedno s Ivicom Lovrićem, pročelnikom Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, i Zdenkom Palac, voditeljicom podružnice Tržnice Zagreb trgovačkog društva Zagrebački holding, oštetio Grad Zagreb za najmanje 305 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aktualna tema Ministar o krahu slučaja Agrokor: DORH je birao tko će raditi vještačenje, a ne Vlada Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

USKOK-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1955., 1965., 1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je I. okrivljenik, kao gradonačelnik Grada Zagreba, nakon što je prihvatio zamolbu jedne udruge, 19. rujna 2014. donio Zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz aktivnosti te udruge u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014., koje pokroviteljstvo ne obuhvaća financijsku potporu.

Nakon toga, I. okrivljenik je od II. okrivljenika, pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, suprotno navedenom Zaključku, zatražio da na račun Grada Zagreba za potrebe udruge organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Republike Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje spotova, što je II. okrivljenik realizirao sklapanjem poslova s raznim trgovačkim društvima.

Nadalje, I. okrivljenik je od III. okrivljenice, voditeljice podružnice Tržnice Zagreb trgovačkog društva Zagrebački holding, zatražio da toj udruzi ustupi na besplatno korištenje veći broj štandova navedene podružnice, što je ona i učinila.

Na opisani način I. i II. okrivljenici su oštetili Grad Zagreb za najmanje 200.000,00 kuna, III. okrivljenica je oštetila Zagrebački holding, podružnicu Tržnice Zagreb za najmanje 105.000,00 kuna, a udruzi su pribavili nepripadnu imovinsku korist u navedenim iznosima.

USKOK je u odnosu na sve okrivljenike donio rješenje o određivanju mjera opreza zabrane uspostavljanja kontakta sa suokrivljenicima i svjedocima, a u odnosu na III. okrivljenicu i mjeru zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene