Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moglo bi ih biti još

U skandal upetljana najveća imena hrvatskog nogometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lista svjedoka u slučaju koji se tiče braće Mamić je dugačka.

USKOK tvrdi da je nezakonitim radnjama Zdravko Mamić pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52 milijuna kuna. Zorana Mamića USKOK tereti da je izvukao nepripadnu korist od minimalno 38 milijuna kuna. Proračun je ostao bez najmanje 12 milijuna kuna, dok je najgore prošao Dinamo, koji je oštećen, sumnja USKOK, za nešto manje od 118 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić Slika nije dostupna SAGA SE NASTAVLJA Milanović o Mamićevim optužbama i osječkim sucima: ''Vidi se da se radi o običnim propalicama''

Najveća imena hrvatskog nogometa upetljana su u ovaj skandal.

U istrazi su navodno, iskaze već dali današnji reprezentativci, i bivši Dinamovi igrači, Luka Modrić i Dejan Lovren. Lista svjedoka je podugačka i na njoj bi se moglo naći još poznatih nogometaša.

Prema neslužbenim informacijama, Uskok istražuje desetke transfera koje je vodio Zdravko Mamić. Zbog transfera u francuski Lyon, Dejan Lovren bit će, navodno, jedan od ključnih svjedoka u Uskokovoj istrazi protiv braće Mamić. Uskok tvrdi da je Lovren prilikom prelaska u Lyon potpisao da ne traži novac od tog transfera, a zatim naknadno s Damirom Vrbanovićem potpisao dodatak ugovoru prema kojem mu pripada polovina- oko 26 milijuna kuna.

Podjela novca između kluba i igrača u Hrvatskoj nije neuobičajena, kaže nam bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

'Neuobičajeno je da najprije klub i igrač sklope izjavu igrača da se odriče bilo kakvih potraživanja prilikom njegovog transfera u inozemstvo,a da nakon toga dođe do izmjene toga i da onda igrač ipak ima pravo na određenu odštetu', rekao je Ivan Brleković.

MAMIĆI U REMETINCU Morat će se posebno paziti da se braća ne susretnu u šetnji

Uskok tvrdi da je dodatak ugovora potpisan zato jer je Zoran Mamić Dinamu bio dužan 24 milijuna kuna. Naime, Zdravko Mamić je u ime Dinama digao kredit, isplatio Lovrenu 26 milijuna kuna. Lovren je taj novac prebacio na račun Zorana Mamića koji je njime vratio dug Dinamu. Zoran Mamić, prema Uskoku, za taj novac nije platio porez od 12 milijuna kuna, dug je zapravo vratio Dinamovim novcem i zadržao ostatak.

'Gospodin Zdravko o tome odlučuje on zna najviše o tome' - tako je Luka Modrić u studenom 2006. godine govorio u Dnevniku Nove TV , tko odlučuje o njegovim transferima. Sada se, navodno, našao u ulozi svjedoka jer Uskok sumnja da je Zdravko Mamić izvlačio novac iz Dinama prilikom Modrićevog prelaska u engleski Tottenham za 21 milijun eura. Kao i u Lovrenovom slučaju, Uskok tvrdi da je Modrić prvo potpisao da će sav novac od transfera pripasti Dinamu, a zatim naknadno sa Zdravkom Mamićem potpisao dodatak prema kojem mu pripada pola to jest 81 milijun kuna.

Modrić je od toga ,navodno, 52 milijuna kuna proslijedio Zdravku Mamiću i drugim članovima obitelji. Tako je, ističe Uskok, izvršni predsjednik Dinama protupravno stekao 52 milijuna kuna, a još istražuju je li na taj iznos platio porez.

'Sa gnušanjem i indignacijom, i gađenjem se obraćam svakom čovjeku i pravnom tijelu koje izbjegava svojoj vlastitoj državi plaćat porez', govorio je 2. srpnja Zdravko Mamić.

Prema neslužbenim informacijama, Uskok istražuje desetke ugovora, pa bi se u ulozi svjedoka mogli naći još neki poznati nogometaši.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene