Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvojili svijet

Tvrtka iz Hrvatske dobila je posao iz snova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske tvrtke teško dobiju posao, a rijetko kad u izravnom nadmetanju pobijede američke tvrtke. Posao iz snova dogodio se malenoj tvrtki iz okolice Čakovca.

Hoće li uspjeti ispuniti sve narudžbe, a ne hoće li ih uopće biti - to su glavne, odnosno slatke brige male tvornice iz okolice Čakovca, Šestan-Busch koju je posjetio novinar Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vučić dao nalog Vulin najavio: Srbija ulaže najmanje 7 milijuna eura u jačanje vojne industrije u Republici Srpskoj Slika nije dostupna 20 posto na godišnjoj razini! Brend koji strelovito raste: Hrvatska vojna industrija samo u 2016. izvezla 200 milijuna eura oružja i opreme

Dobar posao upravo su dogovorili na sajmu na Arapskom poluotoku – za Ujedinjene Arapske Emirate do kraja godine trebaju isporučiti 60 tisuća kaciga.

'Mi smo ovu kacigu napravili na sugestiju princa, ministra obrane, prije dvije godine i tu smo u velikoj prednosti. Točno smo znali što oni žele, što će kupiti, kakvu kacigu oni hoće, i to je bila naša velika prednost', kaže Alojzije Šestan, direktor Šestan-Buscha.

Evo u čemu je Hrvatska najbolja u svijetu!

Preložani su samo dio bogatog hrvatskog vojnog izvoza. U prošloj godini, vojna industrija u svijet je poslala milijardu i pol kuna pušaka, pištolja, kaciga. Rast je to od 20 posto u odnosu na 2013u. Ruši vojna industrija još negativnih bilanci. Primjerice onu o slabom zapošljavanju mladih osoba.

Vojna industrija zaradu broji u milijunima. A zbog vrhunske kvalitete - osvojila je svijet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene