Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požarište se još nadgleda

PEPEO I NEVIĐENA PUSTOŠ Turisti bježe: 'Došli su i utekli, tko zna gdje je to otišlo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci još nadgledaju požarište u Lokvi Rogoznici - za koji se pokazalo da ga je izazvao mještanin koji je - unatoč zabrani palio vatru na otvorenom. Mještane brine to što im turisti otkazuju rezervacije.

Treći dan nakon velikog požara - još se ponegdje dimi. Pepeo i neviđena pustoš. To je sve što je ostalo nakon ovog velikog požara u Lokvi Rogoznici. Izgorjelo je više od 200 hektara šume, vinograda, ali i maslinika.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Vatrena stihija koja je buknula u petak navečer stigla je i nadomak kuća koje je branilo više od 200 vatrogasaca. Gasili su i mještani. Turisti su bježali. Neki ni danas ne žele doći, govori Jozo.

'Jučer sam ja trebao imat jednu grupu ljudi, došli su i utekli, tko zna gdje je to otišlo, a da sam ja na njihovom mjestu i ja bih to učinio', kaže Jozo Kuzmanić iz Lokve Rogoznice.

'Mi smo imali goste koji su u tri ujutro išli, sada smo imali jednu grupu koja nije došla, trebat će nam par dana da sve sredimo', dodaje mještanin Tonći Kovačić.

Pronađen muškarac koji je izazvao veliki požar kod Omiša

Policija za požar sumnjiči starijeg mještanina. Nepažljivo je palio ispred kuće. Dobio je kaznenu prijavu. A zakon propisuje i do pet godina zatvora.

Vatrogasci i danas na terenu. Obilaze i čuvaju požarište. Troškove gašenja tek trebaju izračunati. Samo cijena sata leta kanadera iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. 'To stvarno dolazi do velikih cifri i to je stvar koja košta moj grad, županiju i sve nas koji plaćamo doprinose za RH. Veliki apel da se ako mora loži u zatvorenom jer i mala iskra može napraviti ovako veliku štetu', kaže Višeslav Pešić, zapovjednik DVD Omiš.

Šteta je nema sumnje - velika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene