Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oni nisu kriminalci'

Karamarko: 'Nikakav zakon nije prekršen, branitelji su tamo gdje trebaju biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a o prosvjedu branitelja koji se iz Savske 66 proširio i na Markov trg kazao je kako je tužan zbog onoga što se događa te pozvao premijera da uspostavi dijalog s braniteljima.

Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko izrazio je žaljenje zbog situacije koja je u tijeku. Smatra da ona nije dobra te je još jednom pozvao premijera Zorana Milanovića da se odazove na poziv branitelja i porazgovara s njima.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

GLOGOŠKI PORUČIO POLICIJI 'Otkažite poslušnost. Nemojte da hrvatske majke opet plaču!'

"Ove nemile scene nam ne trebaju, niti su ih naši hrvatski branitelji zaslužili", kazao je Tomislav Karamarko koji je još jednom ponovio da podržava zahtjeve branitelja te pozvao premijera 'da siđe, da se skine s visina i popriča s braniteljima'.

'Branitelji su u situaciji u kojoj jesu, sada je Vlada na potezu, a postoji samo jedan čovjek koji situaciju može riješiti. Taj čovjek je Zoran Milanović. Uvjeren sam da se dijalogom ova epizoda može riješiti", rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a izrazio je zbrinutost zbog tvrdnji da se braniteljima nije dopuštao dopremanje hrane.

"Neka konačno dođe i razgovara s njima, zar je to problem? Tko je gospodin Milanović da neće doći razgovarati s ljudima u kolicima?", upitao je Karamarko.

POLICIJA O SUKOBU S PROSVJEDNICIMA 'Prekršili su zakon, upozorili smo ih'

Na novinarski upit kako je ovim prosvjedom prekršen zakon, Tomislav Karamarko, okupljenim je novinarima odgovorio da branitelje ne možemo zvati huliganima.

"Oni su već 6 mjeseci u prosvjedu, kakvo kršenje zakona. Nemojmo na taj način pričati o hrvatskim braniteljima koji su dali ruke i noge za Hrvatsku, Nemojmo o njima kao o kriminalcima. Oni su na mjestima gdje bi trebali biti. Premijer je taj koji treba ovo riješiti. Ne smije si dopustiti zabetoniranu i fiksiranu politiku', rekao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene