Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko:

'Pusić je loš kandidat i ne znam zbog čega je samu sebe proglasila kandidatom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a u posjetu je Drnišu.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak da je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić loša kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a, zamjerivši joj da je samu sebe proglasila kandidatkinjom za tu dužnost.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"Ne, ni slučajno, ona je loš kandidat i ja ne znam zbog čega je ona samu sebe proglasila kandidatom", rekao je Karamarko u Drnišu.

Pritom je istaknuo kako se slaže s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, koja, po njemu, ima silno međunarodno iskustvo u međunarodnim institucijama i NATO-savezu, a kritizirala je odluku o hrvatskom kandidatu rekavši da ju je trebalo prepustiti novoj vladi.

"Po čemu je to gospođa Pusić zaslužila biti kandidat? Osim toga, ja sumnjam, kada bi hipotetski – što je zapravo nemoguće u ovoj situaciji - to i postala, ne znam kako bi funkcionirala u odnosu na Republiku Hrvatsku jer njeni stavovi u odnosu na stvaranje Republike Hrvatske, u odnosu na situaciju u BiH, optužbe prema narodnjačkim snagama u Republici Hrvatskoj su vrlo upitne i dvojbene", poručio je Karamarko.

O izbjegličkoj krizi

Na novinarski upit kako bi Hrvatska trebala postupati u vezi aktualne izbjegličke krize, Karamarko je kazao kako je to pitanje "za aktualnog premijera još dva mjeseca".

"Naravno, to je pitanje koje će dočekati i nas (nakon izbora). Mislim da je potrebna jedna europska strategija oko rješavanja tog pitanja", kazao je. Dodao je da su trenutni potezi u vezi izbjegličke krize samo "ublažavanje posljedica i zbrinjavanje ljudi", a da bi problem trebalo rješavati tamo gdje se događa.

Što se tiče ideje o izgradnji zida i na mađarsko-hrvatskoj granici koju je iznio mađarski premijer Viktor Orban Karamarko je kazao da će "Mađarska, nažalost, učiniti ono što misli da treba učiniti".

"Ograde same po sebi su privremeno rješenje", kazao je Karamarko, ponovivši kako nedostaje jedna opća strategija. Smatra kako će se uskoro ona morati donijeti te da će se Hrvatska u nju morati uklopiti.

"Moramo znati da mi nemamo prebogate kapacitete, da smo u užasnoj gospodarskoj situaciji, nažalost - u mišjoj smo rupi u režiji gospodina Milanovića i njegovih prijatelja", dodao je Karamarko.

Karamarko: Milanoviću treba uličarski obračun, ali i to će izgubiti

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući u petak riječi premijera Zorana Milanovića da se vođa oporbe sakrio u mišju rupu, izjavio je kako premijeru treba 'uličarski obračun' i da je to 'ponašanje čovjeka koji zna da ništa nije načinio i da će uskoro izgubiti izbore'.
 

Premijer Zoran Milanović je nepredvidiv i prpošan u svojim izjavama. Međutim ovo je sada manifestacija ponašanja čovjeka koji zna da ništa nije načinio, i da će uskoro izgubiti izbore i sada, čini mi se, lupa sa svih strana kako stigne, a to nije dobro, kazao je Karamarko u Drnišu na novinarski upit kako komentira nedavnu Milanovićevu izjavu u Splitu.

Milanović je u srijedu u Splitu reagirao na Karamarkove ocjene da na parlamentarne izbore treba izaći što prije te da će HDZ pobijediti, kazavši: 'On, navodno, želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe, u kojoj se sakrio'.

'Neka Karamarko izađe iz svoje mišje rupe'

Te Milanovićeve riječi Karamarko je danas stavio u kontekst gospodarskih prilika u Hrvatskoj, naglasivši da premijer mora odgovarati narodu.

"Ako Milanović misli da će inventura njegova posla od četiri godine koja je porazna - 100 tisuća iseljenih, skoro sto milijardi novih kuna zaduženja, depopulacija Hrvatske, iseljavanje, gubitak oko 80 tisuća radnih mjesta - da će se ta inventura svesti na jedan sat razgovora sa mnom - možemo i to napraviti, samo to nije realno", kazao je Karamarko, dodavši da Milanović "mora odgovarati narodu kome je ovo počinio".

"Što se tiče mišjih rupa pa gdje je (Milanović) bio u Sinju, gdje je bio u Kninu, u mišje rupe. Ako je njemu potreban taj nekakav obračun uličarski pa i to ćemo napraviti, ali i tu će izgubiti", izjavio je Karamarko novinarima u Drnišu, gdje je danas posjetio 2. međunarodnu manifestaciju "Dani pršuta". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene