Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada će preživjeti'

Karamarko: Božo Petrov više neće biti dio Vlade; Petrov: Neka im Milanović prenese svoja iskustva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko kazao je kako Božo Petrov, potpredsjednik Vlade iz redova Mosta, više neće biti u Vladi.

Do 18. lipnja saborski zastupnici trebali bi glasovati o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade, Tomislavu Karamarku. To je zatražio SDP, a pridružio im se HDZ-ov partner u Vladi Most.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Karamarko odlazi Afera Konzultantica: Evo kako je počela najveća politička kriza u Hrvatskoj!

U intervjuu za Jutarnji list, dan nakon općeg sabora HDZ-a, Karamarko je kazao da ne razmišlja o izlasku HDZ-a iz Vlade u slučaju njegova opoziva, jer se takav scenarij neće ni dogoditi.

Najavio je i da će HDZ u Vladi bez Bože Petrova provesti prave reforme. 'Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti. Budite uvjereni da ovaj perfidni i nekorektni pokušaj rušenja većine, i to od onih kojima su usta puna reformi, neće uspjeti', rekao je Karamarko za Jutarnji.

HDZ će bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli pokrenuti prave reforme koje trebaju zemlji, poručio je Karamarko u intervjuu.

Petrov: Neka im Milanović prenese svoja iskustva

Intrevju je dao i Božo Petrov, za Večernji list. U njemu je na pitanje o glasovanju o opozivu Karamarka u Saboru odgovorio: '12 Mostovih zastupnika najavilo je glasovanje za opoziv. To su oni koje nisu uspjeli slomiti ni u prvim pokušajima nakon izbora. Ti saborski zastupnici Mosta pokazali su prvi put u 20 godina da politika ne mora biti trgovina i da u politici mogu postojati čast i obraz. A nije da se neki nisu trudili slomiti ih. Preporučio bih da prema zastupnicima Mosta ne idu tim načinom, neka razgovaraju sa Zoranom Milanovićem da im prenese svoja iskustva u tom polju. Ali bit će zanimljivo vidjeti koliko će zastupnika opozicije na dan glasovanja koristiti 'bolovanje', hoće li Zoran Milanović protegnuti noge taj dan do Sabora. Vidjet će se je li za njih ovo bio kalkulantski potez u kojem su se nadali da će se Most slomiti ili su zaista mislili na odgovornost za društvo. Vidjet će se po broju njihovih saborskih zastupnika hoće li postojati njihov pasivni pakt s drugom stranom, jer Zoranu Milanoviću osobno odgovara Tomislav karamarko. Taj dan u Saboru zaista će pokazati tko je tko.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene