Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija HAK-a

Ovaj tjedan iskoristite za besplatni tehnički pregled vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neadekvatne zimske opreme policija piše kazne od 700 kuna.

Zbog toplog vremena, mnogi na svojim vozilima nisu zamijenili ljetne gume za zimske, iako su već deset dana dužni imati zimsku opremu.

Također, ovaj tjedan vozači automobile mogu besplatno odvesti na tehnički pregled, i tako spremni dočekati poledicu i snijeg. Južina i temperature iznad nule su ih zavarali, pa mnogi automobile nisu pripremili za zimu.

Ako već do sada niste, svakako na svoj automobil stavite zimsku opremu, prvenstveno, zimske gume. Možete ostati i na ljetnima, ali u tom slučaju, za pogonske kotače trebate imati spremne lance. U suprotnom, policija vas može kazniti sa 700 kuna i isključiti iz prometa.

Idući tjedan BESPLATNO obavite tehnički pregled vozila

Pročitajte i ovo Ilustracija ovo morate znati Ubrzo na snazi velika promjena za vozače: Pogledajte kolika je kazna ako ne poštujete propis Slika nije dostupna ISPRAVNOST I SIGURNOST Dobra vijest za vozače: Obavite besplatan pregled vozila, pogledajte gdje i kada

'Malo se jesmo razmazili, toplo vrijeme nam je još uvijek tu, ali jutarnji sati prilično su magloviti, veći dio dana se magla zadržala, a znamo da nam je počelo zimsko računanje vremena, što znači da na našim vozilima i za vrijeme vožnje danju obavezno moramo imati upaljena dnevna ili kratka svjetla', pojašnjava Irena Belamarić iz HAK-a.

Ovaj tjedan valja iskoristiti i besplatan tehnički pregled vozila, a mnogi vozači rado su se odazvali HAK-ovoj akciji.

Prema istraživanju HAK-a, u Hrvatskoj je 21,5 posto automobila tehnički neispravno.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene