Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeni životi

Tijekom vikenda vojnim helikopterima prevezena čak 22 pacijenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razdoblju od 13. do 19. kolovoza provedene su 33 intervencije u kojima su prevezena 42 pacijenta i 13 pratitelja.

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom vikenda, od petka 17. kolovoza do nedjelje 19. kolovoza 2018. godine, prevezena su 22 pacijenta čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitan zračni medicinski prijevoz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U suradnji s HGSS-om Helikopterom HRZ-a spašene dvije osobe kod Omiša i na Pelješcu, prevezli ih u splitsku bolnicu Slika nije dostupna Olupina potonula 30 metara Pogledajte grafičku simulaciju nesreće u kojoj je poginuo jedan, a nestao drugi pilot

U proteklom tjednu, odnosno u razdoblju od 13. do 19. kolovoza provedene su 33 intervencije u kojima su prevezena 42 pacijenta i 13 pratitelja.

Podsjetimo, u jednom od tih prijevoza, u helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV u srijedu je na hitnom medicinskom letu s otoka Raba rođena beba. Majka je rodila djevojčicu prije slijetanja helikoptera na helidrom Delta u Rijeci, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 91. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan posade bojnik Krešimir Abramović, kapetan helikoptera satnik Bojan Bosnić, kopilot narednik Danijel Marušić, tehničar-letač natporučnik Roko Hatvalić, dr. medicine i nadnarednica Iris Šimić, medicinska sestra.

Posade 91. zrakoplovne baze, stacionirane u zračnoj luci Rijeka na otoku Krku, prevezle su ukupno 19 pacijenata s otoka Cresa, otoka Lošinja, otoka Raba i grada Gospića na helidrom Delta u Rijeci. Posade 93. zrakoplovne baze, stacionirane u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama, prevezle su ukupno 23 pacijenta s otoka Hvara, otoka Korčule, otoka Šolte i otoka Visa na helidrom KBC-a Split u Firulama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene