Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kad nas navečer prođe hladna fronta, temperature će se osjetno sniziti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pakleno vrućeg tjedna promjena vremena već je stigla.

Zapadnije od nas formira se ciklona i prema nama struji nestabilan i hladniji zrak zbog kojeg će biti pljuskova. Kad nas u ponedjeljak navečer prođe ova hladna fronta, temperature će se osjetno sniziti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

U noći s ponedjeljka na utorak stiže nam ozbiljnije osvježenje uz grmljavinske pljuskove, ponegdje i jače nevrijeme.

Najveća promjena s jakim grmljavinskim pljuskovima očekuje nas u noći na utorak, ali pljuskova i kiše bit će i u utorak prijepodne. Iza toga stabilnije i opet sunčano, ali osjetno svježije - najviša temperatura u utorak gotovo je kao jutarnja koju smo imali proteklih dana. Ponedjeljak je počeo toplim temperaturama, ali to ne znači da će tako i završiti. Jača kiša i izraženije nevrijeme stići će kasnije poslijepodne i navečer. Puhat će umjeren, u Gorskom kotaru jak jugozapadnjak i jugo.

U drugom dijelu dana bit će i sunčanih razdoblja, a novi i jači grmljavinski pljuskovi očekuju se navečer i u noći na utorak. Temperature će biti malo ugodnije, uglavnom oko 30, 31 stupnja, a južina će okrenuti na sjeverozapadnjak.

Zapadni dio Slavonije kasnije poslijepodne imat će pljuskove, a u najistočnije krajeve kiša i pljuskovi stići će kasnije navečer i u noći na utorak. Dobar dio dana bit će barem djelomice sunčan.

Sredinom dana bit će barem djelomice sunčano, ali prema večeri – uz prolazak hladne fronte jaki i izraženi grmljavinski pljuskovi očekuju se na riječkom području, u Istri i u Gorskom kotaru. Temperatura od 25 do 29 u gorskom dijelu, na Jadranu do 31. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo koji će onda okrenuti na sjeverozapadnjak, u noći i na jaku buru.

Sjeverna Dalmacija također će imati pljuskova, ali tek navečer i u noći na utorak, dok se na krajnjem jugu ova promjena vremena neće ni osjetiti. Veći dio dana ovdje će ipak biti sunčano i vruće, temperatura do najviše 34 stupnja.

More je toplo, ali sredinom tjedna računajte da će se zbog kratkotrajne bure ipak malo rashladiti.

Što se tiče Jadrana u utorak na sjevernom dijelu još dosta nestabilno sa čestim pljuskovima i umjerenom burom. Iza toga sunčanije, ali i ovdje malo manje vruće.

Još u nedjelju poslijepodne vrijeme se počelo polako mijenjati iz nesnosnih vrućina pa je u Istri, oko Zagreba i u Zagorju bilo i pljuskova. U noći i u ponedjeljak ujutro bilo ih je još, a takav se niz nastavlja.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene