Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeno šest osoba

Novi incident: Skinute i razbijene sve dvojezične ploče u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Stožera za obranu Vukovara izvijestili su pak kako oni ne stoje iza nasilnog skidanja ploča.

Vukovar je opet pun policije jer se danas dogodio novi incident sa skidanjem dvojezičnih ploča. Nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. obljetnice 204. vukovarske brigade, skinute su ili razbijene sve dvojezične ploče u Vukovaru, ukupno njih 14.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prošle su 32 godine Završilo obilježavanje žrtve Borovog naselja: "Od potrage nikada nećemo odustati" Stipan Bilaver - 1 obljetnica stradavanja Stipe Bilaver vratio se u Škabrnju iz Zagreba: "Raduje me da je vidljiva ta pobjeda života"

Vukovarsko-srijemska policija priopćila je popodne da je zbog nasilnog skidanja dvojezičnih ploča s pročelja državnih institucija imala obavijesni razgovor sa šest osoba koje se dovode s tim u vezu te da je pet osoba napustilo prostorije policije, a s jednom razgovor još traje.

Policija navodi kako je s pročelja zgrada državnih institucija u Vukovaru danas skinuto 14 ploča s dvojezičnim natpisima ustanova, a na zgradi vukovarske policije oštećena je ploča s dvojezičnim natpisom. Skinute ploče predane su vukovarskome Gradskom poglavarstvu.

Iz Stožera za obranu Vukovara izvijestili su pak kako oni ne stoje iza nasilnog skidanja ploča. Dok su članovi izaslanstava bili na misi zadušnici u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, nekolicina branitelja i ratnih stradalnika skinula je ploče s državnih institucija, a na zgradi vukovarske policijske postaje oštetila je ploču na pročelju.

'Sebi sam dala to za zadatak da jednu ploču ja moram skinuti, jer mi je sin poginuo u tigrovima u prvoj gardijskoj brigadi,bratu su mi ubili', izjavila je Biserka Ljubić iz Sotina.

'Nije se iznašlo hrabrosti reći ono što se trebalo reći'

'Umjesto da razgovaramo o tome kako izvući grad iz krize sada razgovaramo zahvaljujući suludim potezima, ishitrenim potezima, potezima o kojima se nije razgovaralo,u kojima se nije uvažilo sve aktere. I sada imamo posljedice koje imamo i naratvno tu priča ne staje, treba sjest za stol i te stvari dogovorit i odraditi', izjavio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Na zgradu vukovarsko-srijemske Policijske uprave popodne je ponovno postavljena dvojezična ploča.

Pred policijskom postajom i dalje je okupljeno tridesetak osoba, a ispred je i interventna policija.

'Nikakve akcije izvan demokratskih standarda ne mogu podržati, dakle moramo se boriti da vrijede demokratski standardi, da dijalog vrijedi u društvu i da se poštivaju zakoni', komentirao je najnovije događaje u Vukovaru Josip Leko, predsjednik Sabora.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene