Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Završila sjednica Vlade - premijer Milanović ni riječi o prosvjedu na Markovom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 15 sati počela je sjednica Vlade RH dok joj pod prozorima prosvjeduju branitelji.

Ministrica Anka Mrak Taritaš obrazložila je prijedlog Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina.

'Hrvatska je jedina zemlja EU koja taj zakon nije imala. Zakon je značajan zbog toga što, primjerice, o nekretninama imamo različite sudske procese, a u jednom su tri vještaka različito procijenili vrijednost nekretnine što se više neće događati. Zakonom se određuje sustav procjenitelja i metode te razlike u procjenama mogu biti 5 do 10 posto', kazala je Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Više se u predstečajnoj nagodbi ne može dogoditi da bude razlika puta 12?', konstatirao je premijer Milanović.

Ministar zdravlja Siniša Varga izložio je Strateški plan razvoja ljudskih resursa u zdravstvu 2015. - 2020. oko kojeg je bilo dosta polemike zadnjih dana. Usvojen je bez komentara.

Vlada je donijela odluku i o uređenju Medvednice, odnosno donošenju urbanističkog plana uređenja državnog značaja 'Skijaškog kompleksa Medvednica'. Riječ je, kazala je Mrak Taritaš, o području od oko 100 hektara i država želi vidjeti vidjeti ima li taj prostor mogućnosti za neka poboljšanja.

Uredit će se i tzv. Vršna zona, područje od 14 hektara oko vrha Sljeme - prostornim planom će se definirati način prolaska žičare, njezino eventualno spuštanje prema Gornjoj Bistri te gradnja novog objekta za skijaške klubove.

Predstavljajući Godišnje izvješće o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2014. godinu zamjenik ministra rada Božidar Štubelj rekao je da se broj korisnika stručnog osposobljavanja lani povećao za 45, posto u odnosu na 2013. godinu.

Vlada je donijela odluku o izmjeni Poslovnika prema kojoj će nadležna koordinacija Vlade ubuduće procjenjivati ima li potrebe za slanjem zakona u hitnu proceduru.

 HUP: Ne ocjenjujemo rad Vlade, tražimo odgovore na pitnaja od njih i od stranaka

Vlada će verificirati odgovore na pitanja Mirele Holy, Ante Sanadera i Ade Damjanac postavljena Vladi među kojima ono u vezi s kreditnim zaduženjem društva Hrvatske ceste, te u vezi plaćanja poreza na dobit od strane neprofitnih organizacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene