Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ambiciozno jest, a je li ostvarivo?

NEMA MULJANJA Čovjek koji o hrvatskom proračunu zna više od većine ministara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvi posjet novoj Vladi stigao je nadzornik europske komisije za Hrvatsku Servaas Deroose. U Banskim dvorima sastao se s premijerom Oreškovićem, ministrom financija te guvernerom Vujčićem.

Europski nadzornik već kroz dva tjedna želi nacrt proračuna, a usto je bolje upoznat sa svim stavkama proračuna te mogućnostima gdje se može rezati nego većina hrvatskih ministara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 100 dana rada Vlade MINISTAR MARIĆ POTVRDIO Sljedeći tjedan donosi se sveobuhvatni set reformi Slika nije dostupna Marić: 'Podaci o deficitu i dugu jasna su poruka EK i rejting agencijama'

Naime, on nadzire hrvatski proračun već od protekle vlade, on je to nadzirao i kod drugih zemalja kao što su Španjolska, Portugal, Grčka... Vlada bi osim proračuna trebala pripremiti i prijedlog reformi koje bi trebala poslati Europskoj komisiji.

Ovo je čovjek koji ima puno utakmica u nogama i s njim nema muljanja, on jako dobro zna što se od njega očekuje.

Ministar financija Zdravko Marić ne može uštedjeti više od 4 milijarde kuna kako je zamislio bez da se diraju prava. I sam ministar šalje dvosmislene poruke. Ne možete uštedjeti ako nećete dirati stečena prava.

Pitanje je umijeća kako ministar misli dovesti deficit na 3 posto, a da ne dira stečena prava, plaće ili mirovine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene