Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebačkoj županiji

"Prstenom potpore" vrijednim 4,2 milijuna kuna angažira se 92 pomoćnika u nastavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projektom "Prsten potpore", vrijednim više od 4,2 milijuna kuna, angažirat će se 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole u Zagrebačkoj županiji, kako bi se osigurala stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju.

Projektom "Prsten potpore", vrijednim više od 4,2 milijuna kuna, angažirat će se 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole u Zagrebačkoj županiji, kako bi se osigurala stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju, priopćeno je u srijedu iz Ured župana Zagrebačke županije.

Pročitajte i ovo Prosvjed pomoćnika u nastavi prosvjed u zagrebu Pomoćnici u nastavi traže ista prava koja imaju profesori: "Gotovo da žive u školi, a nisu zaposlenici" Slika nije dostupna 5250 kuna za hranu i piće Dnevnik Nove TV u posjedu spornog računa zagrebačkog župana: Pogledajte što je sve platio liječnicima koji su ga liječili, oglasila se i bolnica

Projekt Zagrebačke županiji odabran je za financiranje u okviru "Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava" iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2, 5 milijuna kuna, dok Zagrebačka županija ostatak osigurava sama.

"Prsten potpore je prihvaćen iznimno dobro, kako od djece i roditelja, tako i pomoćnika u nastavi, koordinatora i općenito cijelog obrazovnog sustava u našoj županiji. Lanjske školske godine u sklopu projekta bilo je angažirano 70 pomoćnika", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Maksimalni iznos koji se može povući bespovratno iznosi 2,5 milijuna kuna, rekao je, ističući kako su sami osigurati dodatnih 1,7 milijuna kuna.

Projekt "Prsten potpore" omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada, stoji u priopćenju.

Projekt je odabran u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II". Financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti Ljudski potencijali" 2014.-2020. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene