Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne propustite

'Odmah zovi! To je Horvatinčić! Otići će, nećemo dobiti ništa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Horvatinčić, poznati hrvatski poduzetnik, javnosti je poznat i po brojnim prometnim nesrećama koje je skrivio. Njegove žrtve prvi su put progovorile za televizijske kamere.

Tomislav Horvatinčić 1980. godine na pješačkom prijelazu pregazio je te usmrtio Mandu Vučković, a njezinu kćer teško ozlijedio. Unuka pokojne Mandice Vučković, Slavica Nosek Provjerenom je ispričala kako se prilikom nesreće zaustavio, pogledao što je napravio i otišao, kao da se 'ništa nije dogodilo'.

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

'Prelazile su Zagorsku ulicu i naišao je kombi, oni su vidjeli da kombi juri izrazito velikom brzinom, očevici su rekli. On je njih pokosio, nakon jedno 15-tak metara stao je, izašao van, okrenuo se, vidio što je napravio, sjeo u auto i otišao kao da se ništa nije dogodilo. Ali pronašli su ostatke, ljudi su zapamtili tablicu - očevici, na krhotine stakla je pala naljepnica od limara koji ga je popravljao i na bazi niza podataka pronašli su kombi, našli su vozača i u međuvremenu se i on pojavio', rekla je Slavica Nosek.

Poznati poduzetnik tada je dobio šest mjeseci uvjetne kazne.

Horvatinčić proglašen krivim za smrt talijanskog para

Sljedeća nesreća sa smrtnim posljedicama, 1989. dogodila se na na Aleji Bologne u Zagrebu kada je poginula Nada Petrović.

A 2009. se svojim terencem zaletio u automobil u kojem je bila četveročlana obitelj. Na sreću, ozbiljnijih ozljeda nije bilo. Indira Žanić se prisjeća tog trenutka te pojašnjava zašto je suprugu rekla da odmah zove rođaka policajca.

'Kad je Horvatinčić izašao iz auta, znam da sam mužu rekla: zovi Davora, odmah zovi Davora, to je Horvatinčić! Rekla sam, otići će, nećemo dobiti ništa. To mi je prva pomisao bila', ispričala je Žanić.

Dodaje kako je izgledao prvi susret u bolnici nakon nesreće: 'Ja sam išla s djecom s hitnom u Vinogradsku. Kad sam se tamo pojavila Horvatinčić je već bio s odvjetnikom. I kao da će on to sve srediti da se ništa ne brinemo, međutim nikad se više nije javio.'

Posljednja u nizu nesreća bila je pogubna za talijanski bračni par koji je ljetovao na hrvatskoj obali. Svojim je gliserom kod Primoštena naletio na njihovu jahtu i usmrtio ih. Županijski sud u Šibeniku nepravomoćno ga je proglasio krivim te odredio uvjetnu kaznu zatvora od godinu i osam mjeseci uz rok kušnje od tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene