Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bezizlazna situacija

Vidjeli su svašta, ali... Ovo je priča kakvu dosad ni ekipa Provjerenog nije čula

Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/7 >>
Ekipa Provjerenog dosad vam je pričala priče o ljudima koje ne želite za susjede, o gazdama koji maltretiraju podstanare, ali ovakvu još ni oni nikad nisu čuli.

Priča je ovo o obitelji koja se seli od kuće do kuće, za sobom ostavlja neplaćene račune, devastirane prostore i očajne stanodavce. Oni su podstanari iz noćne more. Kada stanodavci shvate koga su pustili u kuću, prekasno je!

Najapsurdnije u cijeloj priči jest to što - dok oni otplaćuju dugove koje su im podstanari ostavili, on njih sve tuži - za duševne boli.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Svi sugovornici Provjerenog imaju slične priče. Nisu se međusobno poznavali sve dok ih nije spojila obitelj koja im je ostala dužna. Naime, svi su imali istog podstanara, Nenada Ivkovića.

On bi se uselio u stan, zatim ga potpuno devastirao i otišao u drugi. Prostor nikad nije čistio, a stanodavci govore kako je dopuštao djeci da uriniraju po parketu. Osim toga, nije plaćao račune, a sav najmještaj koji bi zatekao, rasprodao bi.

Tko god mu se usudio suprotstaviti i prijaviti ga, dobio je prijetnju pa čak i tužbu. On je tužio svoje najmodavce i od njih traži odštetu za duševne boli.

Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Kada je obitelj Ivković došla do Nade, ona im je pomagala, kupila drva za ogrijev, prodala im svoj automobil. Dok im je ona pomagala, dugovi su se gomilali.

Pomagala im je zbog djece, čekala, zavaravala se. A onda su jednoga dana, nakon 13 mjeseci samo nestali.

"Uzmem ja ključ od kuće i odem, a tamo kuća zaključana. Promijenjena brava. Iza sebe su ostavili kuću u demoliranom stanju, madrace su čak prodali. Sve je bilo gnjilo i sve je smrdjelo jer se u tih 13 mjeseci nikad prozori nisu otvorili", govori Nada.

Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Ivković je promijenio još tri adrese, pa sa ženom i troje djece uselio u kuću brata gospođe Barbare koja je o svemu govorila za Provjereno. Dali su mu je bez najma samo da je održava i plaća režije, a Ivković je kuću poželio kupiti.

Kupoprodajnim se ugovorom obvezao uplaćivati 1700 kuna na tekući račun, no to se nikada nije dogodilo.

Barbara i brat prilikom posjeta shvatili su s kim imaju posla, prekasno. U kući su već nedostajale stvari.

"On je u međuvremenu prodao željeznu ogradu, znači isčupao je iz betona željezne stupove", govori Barbara.

Naredili su mu da se iseli u najkraćem mogućem roku i vrati kuću u prvobitno stanje.

U međuvremenu, Barbara je dobila poruku, koju joj je proslijedio brat.

Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr

Ivković je za sve tvrdio da lažu i da se ne drže usmenog dogovora. Dodaje da ukoliko ima problem s nekim, on ga jednostavno tuži. Postupak je za njega jednostavan jer ima čak šest odvjetnika, koji su mu, kako govori, prijatelji.

Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Najnepoželjniji postanari (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr

 

 

Četvero ljudi kod kojih je bio podstanar odlučilo je progovoriti o svom iskustvu, a što su nam još rekli pogledajte u priloženom videu.

S drugima smo telefonski razgovarali i potvrdili su istu priču. Sedmero stanodavaca i ista obitelj koja ostavlja dugove. Bezizlazna situacija u kojoj jedni žive bez troškova na štetu drugih.

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene