Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitan dokument

Raspravlja se o jednoj od najvažnijih stvari za državu, a većina zastupnika nije u sabornici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se u Saboru raspravlja o proračunu, jednoj od najvažnijih stvari za državu, većina zastupnika nije u sabornici.

''Pa ja ne mogu govoriti u ime drugih zastupnika. Mogu u svoje, a to je da sam tijekom cijele rasprave tu uvijek u sabornici. Mislim da će HDZ i u ovoj raspravi biti angažiran. Velik je broj prijava, mislim da je 15-ak prijavljenih ispred Kluba HDZ-a. Što se Kluba HDZ-a tiče mogu reći da nas prilično ima i u sabornici da smo se javili za raspravu'', rekao je Branko Bačić (HDZ).

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme

Kaže da bi u Sabornici trebalo više zastupnika jer se raspravlja o dokumentu koji uređuje život u hrvatskom društvu.

'Doprinos svakog zastupnika bi trebao biti kako bi poboljšali samo dokument'', rekao je i dodao kako očekuje raspravu do kasno u noć.

''Ja sam 55. na redu i svi koji smo se prijavili bit ćemo tu cijeli dan'', rekao je.

Prokomentirao je i činjenicu da oporba premijeru zamjera da se u sabornici zadržao samo sat vremena.

''Predsjednik Vlade je tu bio, predstavio je proračun, odgovorio na brojne replike i nakon toga se raspravlja uglavnom o tehničkim pitanjima. Tu su osobe koje su u Vladi najodgovornije za realizaciju proračuna (ministri Martina Dalić i Zdravko Marić). Sjećam se kada premijer nije dolazio tu, kada nije predstavljao proračun, kada je bio odnos između premijera i ministra financija takav da nisu šest mjeseci razgovarali'', rekao je Bačić.

Današnju situaciju smatra drugačijom i mišljenja je da je premijer primjereno odradio svoj posao te da je uobičajeno da raspravu o proračunu u ime Vlade vodi ministar financija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene