Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBILA I ZAŠTITU?

Širenje mržnje: Potpredsjednica Sabora na meti fotomontaže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz policije kažu kako su utvrdili da je fotografija na kojoj je Milanka Opačić u majici s 4 ćirilićna slova S, a koja je objavljena na nekim portalima, očita fotomontaža.

Zbog namjernog širenja mržnje i netrpeljivosti protiv potpredsjednice Sabora Milanke Opačić policija i dalje provodi istragu. Utvrdili su da je fotografija na kojoj je Opačić u majici s 4 ćirilićna slova S, a koja je objavljena na nekim portalima, očita fotomontaža. Iz Ravnateljstva policije nam je potvrđeno da postupaju na temelju prijave Milanke Opačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Govor mržnje Ide u zatvor: "Objavljivao je fotografije i stihove koji veličaju nepostojeću teritorijalnu tvorevinu" Slika nije dostupna Poruka djeci 'Ne govoru mržnje na internetu'

"Sumnja se da je objavljivanje i distribuiranje ove fotografije motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti. S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje", stoji u odgovoru Ravnateljstva policije.

Milanka Opačić kratko je za Novu TV odgovorila da "policija radi svoj posao. Treba reagirati na svaki oblik širenja mržnje". Opačić, kao ni policija, nisu nam potvrdili, ali ni demantirali informaciju da potpredsjednica Sabora zbog ovog slučaja ima policijsku pratnju jer je ta informacija tajna.

SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Joško Klisović potvrdio je danas na konferenciji za novinare u stranačkom sjedištu da je zbog prijetnji zatražena policijska zaštita za Milanku Opačić, ali ne zna je li joj i dodijeljena. Klisović je rekao da je objavljivanje fotografije Opačić s majicom koja joj se imputira "kao da nacrtate metu pa eto ekstremisti, tucite".

Prikupi li policija dovoljno dokaza mogla bi biti podignuta i kaznena prijava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene