Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijene goriva

Ako ne znate gdje najjeftinije točiti, pitajte aplikaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz pad cijena goriva, ne očekuje se i pojeftinjenje ostalih proizvoda i usluga.

Od utorka bi cijene motornih goriva mogle znatno pasti i to oko 45 lipa po litri za benzine, i oko 30 lipa po litri za dizelska goriva, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva. Prema tom izračunu od utorka bi cijene benzina iznosile oko 9 kuna i 10 lipa, a dizela 8 kuna i 30 lipa. Pad ispod 9 kuna nakon 2011. godine prvi se put dogodio u siječnju, i sad slijedi još veći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva Ilustracija Od utorka Stigle dobre vijesti za vozače: Objavljene neslužbene cijene goriva, jedno će pojeftiniti

Jeftinije gorivo za vozače je uvijek dobra vijest. Benzinska goriva bit će jeftinija za 45 lipa, a dizelska za oko 30 lipa po litri.

U odnosu na trenutačnih 9,62 kune za benzinska, te 8,60 kuna po litri za dizelska goriva, od utorka bi benzinska trebala stajati oko 9, a dizelska oko 8,5 kuna. Bit će to pojeftinjenje za 25, odnosno 15 kuna po prosječnom spremniku goriva. Stručnjaci kažu posljedica je to smanjenja cijena nafte. Uz pad cijena goriva, ne očekuje se i pojeftinjenje ostalih proizvoda i usluga.

'Kod nas baš nisam vidio da postoji zakonitost i da se toga pridržavamo, svatko gleda ušićariti svoj dio i bojim se da tu zakonitost nećemo vidjeti', smatra predsjednik Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa Mirko Zelić.

Aplikacija pokazuje gdje je najjeftinije gorivo

Već sad može se pronaći gdje se nudi najjeftinije gorivo, i to putem aplikacije Ministarstva gospodarstva. Aplikacija nudi nekoliko obližnjih benzinskih postaja s najpovoljnijim cijenama. Ona pokazuje i da su cijene od crpke do crpke razlikuju oko 20 lipa po litri.

'Ona je vrlo jednostavna, ona pokazuje točno mjesto gdje se nalazite, prepoznaje geolokaciju na kojoj se nalazite i pokazuje vam koja je cijena pokraj najjeftinije benzinske postaje, ali i one koju želite izabrati', rekao je glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Cerovec.

Nudi se više mogućnosti, a u slučaju da se brojevi razlikuju, problem možete dojaviti inspekciji. I to također putem aplikacije. Prijava cijena goriva obavezna je za sve crpke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene