Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

''Drago mi je da se vraćam'': Novi šef Uprave Podravke otkrio što će mu biti prioriteti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Pucar izabran je za novog predsjednika Uprave Podravke nakon pravog političkog trilera koji se odigravao u HDZ-u, točnije između ministara Gorana Marića i Damira Krstičevića koji su imali svoje kandidate.

Gostujući u Dnevniku Nove TV Marin Pucar rekao je da je zadatak Podravci osigurati organski rast te kroz akvizicije ostvariti ambiciozne ciljeve.

Pročitajte i ovo Marin Pucar U 50. godini Nakon teške bolesti preminuo Marin Pucar, prvi čovjek Podravke Slika nije dostupna Suradnja s prehrambenim divom Zlatko Dalić: "Sretan sam što mogu pomoći hrvatskom gospodarstvu"

''Proveo sam u Podravci 12 godina, drago mi je da se vraćam. Tamo sam upoznao drage ljude, veselim se već sutra ponovno ih vidjeti'', rekao je Pucar.

Poručio je da nije niti Marićev niti čovjek mirovinskih fondova te zahvalio onima koji su ga nominirali za funkciju.

''Htio bih da Uprava bude homogen tim, da djeluje timski, da nema podjele na vaše i naše'', rekao je.

Prioritet će mu, kaže biti snaženje Podravkinih brendova, te podizanje njihovih vrijednosti i tržišnih pozicija.

Marin Pucar se zahvalio na ukazanom povjerenju.

''Iskoristio bih ovaj trenutak da budem malo emotivan. 12 godina sam proveo u Podravci i vraćam se u Podravku. Poznajem je vertikalno i horizontalno, znam njene najveće vrline i potencijale i uvjeren sam da može iskoračiti još više na globalno tržište, da Vegeta može postati globalni brend'', proučio je Pucar.

Na koferenciji je rečeno i da su izabrani ljudi koji dobro poznaju sustav Podravke koja je iznimno važna tvrtka za državu. ''Skinuta je s popisa strateških tvrtki, ali ona je svojim značajem to i dan danas'', rečeno je.

Također na konferenciji je rečeno da je Podravka tvrtka koja ima velik potencijal, ali da mora pokazati i da može postati regionalni igrač, što zapravo već i je.

''Očekujemo za 4 godine da podravka dostigne 7 i pol milijardi prihoda'', poručili su na konferenciji.

"Nadzorni odbor Podravke donio je odluku o imenovanju novog predsjednika Uprave gospodina Marina Pucara i o imenovanju članova Uprave. To su Iva Brajović, Hrvoje Kolarić i Ljiljana Šapina. Donijeli smo jednoglasnu odluku. Mislim da će uspješno vodoti Podravku u narednom peirodu'', rečeno je na konferenciji za medije.

Gdje je i oko koga je zapelo?

''Očekivati se može svašta. Zapelo je još jučer na više razina. Jedna od razina je imenovanje predsjednika Uprave, tu su se pojavila dva imena. Riječ je o Gordanu Kolaku i Marinu Pucaru. Navodno su od jučer u Vladi padale teške riječi, pa čak se i prijetilo ostavkama ako ne dođe do odluka'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač.

''U cijelu priču danas se osobno uključio Plenković. Odluka mora biti donesena danas do ponoći jer tada ističe mandat Upravi i predsjedniku Uprave. Postoji još jedna opcija ako se ne dogovore, a to je imenovanje privremene uprave'', izvijestila je Krajač.

Šestosatni jučerašnji pokušaj dogovora Nadzornog odbora u kojem su predstavnici mirovinskih fondova i države, završio je bez odluke, u igri su ostala dva imena.

Rok istječe u ponoć kad dosadašnjem predsjedniku Uprave Podravke Zvonimiru Mršiću završava mandat.

Sjednica Nadzornog odbora koja se trebala održati u podne odgođena je za 15 satii i to navodno na zahtjev premijera Andreja Plenkovića. Kako javlja reporterka Tatjana Krajač u Vijestima Nove TV u igri su dva imena.

Damir Kolak, bliski je suradnik ministra Damira Krstičevića i bivši prvi čovjek Dokinga te Marin Pucar, nekadašnji član uprav Podravke koji slovi kao osobni izbor ministra državne imovine Gorana Marića.

Sam Marić je reporterki Nove TV Ivani Brkić-Tomljenović rekao kako Pucar nije njegov čovjek te ga nikada u životu nije sreo.

Krstičević: "U HDZ-u nema sukoba oko Podravke"

Ministar Krstičević bio je nešto manje uvjerljiv oko Kolaka. Novinari su ga nakon sjednice Vlade u Sisku upitali je li Goran Kolak njegov kandidat za šefa Podravke na što je odgovorio da je NO taj koji odlučuje. 

Dakle, Goran Kolak nije vaš kandidat?

"Gospodin Kolak je branitelj, dečko koji je od početka bio u Domovinskom ratu, 1991. je bio izvidnik, iza toga je bio u Ministarstvu obrane, potom u realnom sektoru. Mogu kazati da je vrhunski profesionalac, odličan časnik. Možete pitati poslovnu zajednicu što misli o gospodinu Kolaku", kazao je Krstičević. Naglasio je da u HDZ-u nema sukoba oko Podravke. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene