Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U jednom tjednu

NEVJEROJATNE BROJKE: Policija uhvatila više od tisuću pijanih vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji nadzora vozača pod utjecajem alkohola ili droga koja se prošli tjedan provodila u članicama EU-a, policija je na hrvatskim cestama uhvatila više od tisuću pijanih vozača i njih 26 pod utjecajem droga.

Od gotovo 20 tisuća kontroliranih vozila policija je utvrdila 1050 prometnih prekršaja alkoholiziranih vozača te 26 prekršaja vozača pod utjecajem droge, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Zabilježeno je i 110 slučajeva pronađenih ukradenih vozila i druge robe te 20 slučajeva pronalaska droge. Otkrivena su i dva slučaja ilegalne imigracije. Nije zabilježen ni jedan slučaj pronalaska vatrenog oružja, dok je ostalih nedjela zabilježeno 26.

Pijan vozio prometnim selom

Akciju nadzora vozača financira Europska unija putem nevladine organizacije "Europska mreža prometne policije" (TISPOL). Ove godine u svim državama članicama provodilo se devet represivnih akcija usmjerenih na suzbijanje prometnih prekršaja teretnih automobila i autobusa, korištenja sigurnosnog pojasa, prekoračenja brzine te upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i droga.

S obzirom da prometna policija nadzorom prometa može istovremeno zahvatiti i dio kriminalnih aktivnosti, TISPOL-ove aktivnosti trenutno su usmjerene prema suzbijanju kriminalnih djela u čijoj se provedbi koriste vozila i cesta, a to su ilegalno prelaženje granice, krijumčarenje oružja i droge te razni oblici krađe tereta, bilo iz vozila u pokretu ili s odmorišta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene