Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Tko je, gdje živi...

Hrvatska policija na mukama - Uhitili su 'nepostojećeg' čovjeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za uhićenim je raspisana tjeralica, ali je izbrisan iz evidencije prebivališta.

Policajci zaduženi za zaštitu državne granice uhitili su nedaleko od Vrgorca čovjeka koji "ne postoji", jer je prema izmijenjenim odredbama o prebivalištu izbrisan iz evidencije, a naknadno se nigdje nije prijavio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku.

Uhićenog N. H. policija je pronašla u evidenciji osoba za kojima je raspisana tjeralica pa su ga odmah priveli u policijsku postaju. No, taj 25-godišnjak nije pronađen u evidenciji prebivališta u Republici Hrvatskoj, iako je iz tjeralice vidljivo da je iz Karlovca gdje je nekoć imao prebivalište i osobnu iskaznicu, koja više nije važeća.

Više od 6 tisuća građana ostalo bez osobnih iskaznica - Provjerite jeste li među njima!

Prilikom provjera prebivališta, koje je policija provodila prošle godine po naputku Ministarstva uprave, N. H. nije pronađen na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalištu odjavljen i izbrisan iz evidencije.

Tako je 'ostao' bez prebivališta i važeće osobne iskaznice, a nakon što je izbrisan iz evidencije Policijske uprave karlovačke N. H. se više nigdje nije prijavljivao - ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene