Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po 77-godišnjaka došla policija

Šokantna priča iz Belog Manastira: "Stavili su me u kombi, rekli 'moraš ići s nama', odveli u bolnicu i vezali mi ruke i noge"

Ivan Stantić i Ema Branica (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Stantić i Ema Branica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Stantić i Ema Branica (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Stantić i Ema Branica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Stantić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ivanu Stantiću liječnica je izdala uputnicu za hospitalizaciju, a nikada ga nije vidjela - dobio je dijagnozu sumanuti poremećaj.

Ivan Stantić je 77-godišnjak koji je gotovo slijep, živi povučeno, ne smeta nikomu i ne dira nikoga. Tvrdi da ne traži ništa ni od koga, a prije 20 dana pred kućom ga je dočekala policija i hitna.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

"Stavili su me u kombi, rekli 'moraš ići s nama', njih pet, šest je tamo bilo. Otišli smo u bolnicu, odmah su me stavili na krevet, skinuli, ruke i noge su mi vezali i bio sam čitavu noć vezan“, prepričao je Ivan ekipi Provjerenog događaj te kobne noći.

Zašto je završio na psihijatriji iz čista mira, Ivanu nije jasno, kao ni zašto je cijelu noć morao biti vezan. Nitko ga nije obavijestio da se protiv njega pokreće bilo kakav postupak. Reporterka Ema Branica krenula je potragu za odgovorima. U razgovoru sa susjedima doznala je da nitko nikada s njim nije imao ikakvih problema.

"Mrava ne bi zgazio po mom mišljenju", potvrdila je Ivanova susjeda.

Naime, Ivan Stantić vojvođanski je Hrvat koji je prije 18 godina došao u Hrvatsku, a u rodnom Tavakutu i Subotici ostavio je svoje nekretnine. 2001. došao je u Beli Manastir. Prije nekoliko godina, preko belomanastirskog odvjetnika s njim je kontaktirao čovjek koji posjeduje nekretninu do njegove u Subotici. Istog tog čovjeka kojeg je Ivana nekoliko puta tužio Centar za socijalnu skrb proglašava njegovim posebnim skrbnikom, a protiv Ivana na Općinskom sudu u Belom Manastiru pokreće postupak za lišavanje poslovne sposobnosti. Na temelju čega, njemu samome nije jasno.

Ekipa Provjerenog u potrazi za odgovorima pokucala je na vrata dotičnog odvjetnika, ravnatelja Centra za socijalnu skrb Beli Manastir i liječnice opće prakse koja je izdala uputnicu za Ivanovu hospitalizaciju a da ga nikada nije ni pregledala.

Do kakvih je saznanja došla reporterka Ema Branica te je li vrijedna imovina razlog za oduzimanje poslovne sposobnosti i prisilnu hospitalizaciju Ivana Stantića, doznajte u večerašnjoj Emisiji Provjerenog od 22:30 na Novoj TV!

Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene