Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodijeljene Plave zastave

ZA MINIMALNO ULAGANJE 'Pitam se zar pamet prestaje kod Novog Vinodolskog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine Plavu zastavu osvojilo je 99 plaža i 20 marina.

U organizaciji Udruge Lijepa naša u Turističkom naselju Zaton u petak je održana središnja državna svečanost dodjele međunarodne Plave zastave na kojoj je predsjednik udruge Ante Kutle rekao da je najviše plavih zastava - 45 u Istarskoj županiji .

Pročitajte i ovo Ivan Uravić Sigurnost pod upitnikom Njihova uloga na plažama je neprocjenjiva, a sve ih je manje: ''Slabije plaćena satnica jedan je od glavnih razloga'' Ilustracija Korisni savjeti Na plažama je sve više neželjenih gostiju: Oglasila se i policija, pogledajte na što upozorava

Podsjetivši na kriterije koji moraju zadovoljiti nominirane plaže i marine predsjednik udruge Kutle je istaknuo kako bi zadane uvjete trebala zadovoljiti svaka plaža.

To je ekološki minimum koji bi trebao ući u naše zakone i propise. Uz Cipar i Maltu, Hrvatska ima najčišće more u Europi, podsjetio dodajući da ako na to gledamo sa sanitarne strane s tim možemo biti prezadovoljni.

"Međutim, to nije dovoljno. Da bi neka plaža osvojila i zaslužila Plavu zastavu, mora zadovoljiti i druge standarde. Osobito je važno da se vodi briga o invalidnim osobama, parkiralištima, sunčalištima, sanitarnim objektima, informativnim punktovima s redovito ažuriranim obavijestima o, primjerice, kakvoći mora", objasnio je Kutle.

Hrvatska po kvaliteti mora među prve tri zemlje u EU

Ove godine Plavu zastavu osvojilo je 99 plaža i 20 marina, od čega ih je najviše u Istarskoj županiji - 45, a najmanje u Ličko-senjskoj– tri.

Komentirajući broj osvojenih zastava, Kutle je rekao kako Istra i Kvarner zajedno imaju gotovo 80 zastava za plaže, a južnije od Novog Vinodolskog može se nabrojati na prste jedne ruke.

Pitam se zar pamet prestaje kod Novog Vinodolskog, jer kako objasniti da pet južnih županija zajedno imaju samo 30-ak zastava.

Kako je rekao, treba raščistiti u glavama da je to malo, minimalno ulaganje zanemariva cijena u odnosu na ono što se dobiva, kazao je Kutle. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene