Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokle više?

Pismo pišem tinta mi se proli, primite se posla, k'o Boga vas molim...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljivo će biti pratiti do kad će predsjednica i premijer vući ovakvu retoriku.

I onima najmanje upućenima u aktualna politička zbivanja u zemlji bilo je jasno da odnosi na relaciji Grabar Kitarović-Milanović neće tako skoro procvasti. Od objave rezultata predsjedničkih izbora svjedoci smo raznih podbadanja s obiju strana. Bi-ne bi, hoće-neće, sastančili bi-ne bi sastančili... Saga je davno započela, a kraj joj se ne nazire.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio" Zoran Milanović TKO JE ZORAN MILANOVIĆ? "Vrijeme je da se konji sedlaju!": Bio je divlje dijete sa zagrebačkog Trnja, znao se potući, a na faksu je prodavao usisavače

Kao u osnovnoj školi, svoje su probleme odlučili riješiti - pismima. Ne sastancima na visokoj državničkoj razini, kao što bi doličilo jednom ovakvom odnosu, nego pismima. Kao da su miljama daleko. Ali zašto bi išta bilo logično kad može biti i ovako?

Grabar Kitarović predložila Milanovićevu ostavku

Čim smo doznali da je premijer pisao predsjednici i ponovno je pozvao na sjednicu Vlade - bomba iz predsjedničina Ureda.

'... naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH'.

Bum. Predsjednica je premijeru predložila ostavku. Priopćenjem iz svog ureda. Ovakvom retorikom sve one najave suradnje na izvlačenju Hrvatske iz blata pada u vodu.

Milanović o traženju ostavke: Nisam vidio takvo pismo

No, uskoro je stiglo novo, pogađate - pismo. Konkretnije dopis koji je isti dan predsjednica poslala premijeru. U njemu ni riječi ni o čijoj ostavci. Ono o čemu je bilo riječi jest prijedlog sazivanja tematske sjednice Vlade Republike Hrvatske. Po tko zna koji put.

Premijer nije trošio riječi kako bi prokomentirao 'ostavku'. Samo je ponovno pozvao da su dobrodošli svi dobronamjerni prijedlozi. Po tko zna koji put. A jučer je predsjednica rekla kako je spremna s premijerom razgovarati u bilo kojem trenutku i bilo gdje. Jesu li utanačili vrijeme i mjesto? Rekla bi internetska generacija - LOL.

Grabar Kitarović: Spremna sam s premijerom razgovarati u bilo kojem trenutku

A ako ovo dolje nisu dovoljni podaci za hitnu intervenciju, pitamo se što jesu:

- deficit državnog proračuna je gotovo dosegnuo 5 posto BDP-a
- nad javnim dugom možemo plakati - 80 posto BDP-a
- stopa nezaposlenosti opet je iznad 20 posto, iza nas su samo najveći gubitnici recesije u Europskoj uniji, Grčka i Španjolska
- odnos uvoza i izvoza je očajan
- lista se nastavlja...

Znate kad vam na poslu godinama govore da se strpite još malo? Da će uskoro ta povišica? Da će uskoro doći 'vaše vrijeme'? Godine su prošle, a vi i dalje čekate. Ovo je slična situacija. Nakon 36 mjeseci stagnacije gospodarstva nije za očekivati da će narod pasti u afan zbog rasta od 0,3 posto.

Predsjednica u Vladu ili premijer na Pantovčak - zaista mislite da je to građanima bitno? Oboje ste dobili legitimitet od građana. Zatomite ego i primite se posla ili ćemo opet plakati nad tisućama koji su digli ruke od budućnosti u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene