Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opterećenja kućnog budžeta

Peticija protiv poreza na nekretnine: ''Odlučno NE novom nametu ne može biti jasnije''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga poreznih obveznika Lipa izvijestila je u srijedu da je u manje od 24 sata prikupila 20 tisuća potpisa građana na peticiju protiv uvođenja poreza na nekretnine.

Građani iz više od 300 mjesta diljem Hrvatske tako su već prvoga dana jasno iskazali svoje protivljenje ovom nepravednom nametu koji zahvaća gotovo cijelu populaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davor Huić iz Lipe "Narodu treba čestitati. Država je apsolutno nespremna za uvođenje poreza na nekretnine" Slika nije dostupna Nepopularan potez Digli su Hrvatsku na noge: "100 tisuća potpisa dovoljan je razlog da Vlada odustane od poreza na nekretnine"

Više od dvije trećine potpisnika mlađe je od 44 godine što znači da je najaktivniji dio hrvatske populacije – onaj koji potencijalno razmišlja o odlasku iz Hrvatske ozbiljno zabrinut zbog dodatnih troškova i opterećenja na kućni proračun koje bi moglo donijeti uvođenje ovog poreza.

Podsjećamo, Udruga poreznih obveznika „Lipa“ jučer je pozvala građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem peticije na www.manjiporezi.hr/peticija. Porezna presija u Hrvatskoj je previsoka te smatramo da nema prostora za uvođenje novih nameta građanima. Od svojeg osnutka zalažemo se za manje porezno opterećenje građana i pojednostavljenje poreznog sustava.

Iako je porez na nekretnine bio predstavljen kao zamjena za komunalnu naknadu, činjenica da Vlada sada predlaže uvođenje građevinske rente kao zamjene za postojeću komunalnu naknadu, jasno pokazuje da porez na nekretnine predstavlja potpuno novi namet za porezne obveznike.

Lipa naglašava da uvođenje ovog poreza donosi novi izračun porezne osnovice i uzrokuje dvostruko oporezivanje dohotka građana. Nemogućnost plaćanja novih troškova izbacit će na tržište brojne nekretnine, što će za posljedicu imati pad vrijednosti nekretnina i ukupnog bogatstva građana. Kad svemu rečenom dodamo opću sklonost politike da jednom uvedenom porezu tijekom godina poveća poreznu stopu, naše odlučno NE ovom novom nametu ne može biti jasnije, stoji na stranici udruge Lipa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene