Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlamentarni izbori 2015

'HDZ-u je netko prodao program i prevario ih. To je strašno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Gospodina Kramarka u biti nije briga za neke stvari. Nije da odaje dojam da nije pametan čovjek ili da je totalna neznalica, naprotiv, nego naprosto ne brine', kazao je premijer Zoran Milanović ususret parlamentarnim izborima 2015.

Premijer Zoran Milanović u Rugvici kod Dugog Sela na obilježavanju 25 godina poslovanja tvrtke RALU Logistika i otvorenjem novog logističko-distributivnog centra vrijednog više od 150 milijuna kuna, istaknuo važnost takvih investicija za gospodarstvo Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ u priopćenju 'Milanovićevi ciljevi su poznati - razbiti MOST, konstituirati Sabor na pet minuta' Slika nije dostupna Pojašnjenje stavova Milanović poslao novo pismo: 'Sadržaj pisma je usuglašen na Predsjedništvu SDP-a'

Osvrnuo se i na parlamentarne izbore koji će se održati u studenom. 'Obaveza prema građanima u svim ozbiljni demokracijama od SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, je da dvije najodgovornije osobe, od kojih će jedna doći predsjednici sa 77 potpisa, to je bit cijele priče, pred javnošću objasni kako vidi Hrvatsku i da pokaže što zna, što ne zna', rekao je.

'Izgledalo je kao da će HDZ pobijediti, sada očekujem neizvjesnu utrku u 'foto finišu''

Međutim, ističe, šef najveće oporbene stranke Tomislav Karamarko izgleda kao da ga nije briga. 'Vidjeli smo da gospodina Karamarka u biti nije briga za neke stvari, nije da odaje dojam da nije pametan čovjek ili da je totalna neznalica, naprotiv, nego naprosto ne brine', kaže Milanović.

'Na vlast htio doći silom'

'On je na vlast htio doći golom silom i sad to ne ide i potrebno je neke druge misaone i druge radne aparate uključiti i zato je jako važno da dvije najodgovornije osobe stanu u tri nacionalna televizijska programa koji se nacionalno prikazuju,da se udruže i da organiziraju jednu debatu', rekao je premijer i predsjednik SDP-a koji će u koaliciji izaći na parlamentarne izbore 2015.

'Netko im je prodao program i prevario ih. To je strašno', Milanović o sličnosti HDZ-ovog i programa Mile Vasića iz Prijedora. Grupno sučeljavanje, kakvo je Karamarko predložio, Milanović ne vidi ostvarivim. Podsjeća da njegovi suradnici, kao i Karamarkovi već mjesecima po medijima predstavljaju okvirne planove svojih stranaka.

'Ono što mi gledamo već mjesecima su sučeljavanja programa kroz naše najistaknutije ljude. Pa moji suradnici su svaki dan na televiziji i to cijela Hrvatska gleda i stalno govore stvari koje su dio naše prakse i dio našeg budućeg programa. Isto tako i HDZ-ovi ljudi kod kojih jedan obeća povećanje svih socijalnih davanja, a drugi sljedeći dan obeća smanjenje poreza. To je naravno totalna kontradikcija', kaže Milanović.

S programom će, dodaje, izaći ovih dana, ali napominje da je sve jasno što nude u porezima i sl. 'Iza nas su četiri godine rada i rezultata. Iza HDZ-a je četiri godine da se uličnim i polunasilnim metodama svrgne vlast', rekao je premijer te se osvrnuo na HDZ-ov program za kojeg su mnogi komentirali da podsjeća na program Mile Vasića iz Prijedora kazavši kako i im je taj program netko 'prodao i prevario ih'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene