Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili detalje

Parlamentarni izbori 2015. Državno izborno povjerenstvo kandidature za izbore zaprima u Visokoj, potom u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako će od utorka, 6. listopada do srijede, 14. listopada kandidature za parlamentarne izbore 2015. zaprimati u svojim prostorima u Visokoj ulici, a potom u Hrvatskom saboru.

Vrata Državnog izbornog povjerenstva u Visokoj 15 bit će otvorena od 10 do 16 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Broj listi najmanji dosad SLUŽBENI POČETAK IZBORNE KAMPANJE Na listama 2.311 kandidata Slika nije dostupna Dostupan online DIP PRECIZIRAO PRAVILA Objavljen Podsjetnik za rad biračkih odbora

Od ponoći teče rok za kandidature

Nakon 14. listopada, kada se očekuje pojačani priljev donositelja kandidatura, DIP će ih zaprimati u zgradi Hrvatskog sabora.

Od četvrtka, 15. listopada, do nedjelje 18. listopada uredovat će od 8, 30 do 20 sati, a posljednjeg dana za prispjeće kandidatura, od 8, 30 do 24 sata, odnosno do ponoći.

Parlamentarni izbori 2015.: Jadranka Kosor ide u koaliciju s Radimirom Čačićem

Od utorka teče rok od 14 dana za podnošenje kandidatura za parlamentarne izbore koji će se održati u nedjelju, 8. studenog.

Prijedlozi lista kandidata, odnosno kandidata za zastupnike moraju u DIP prispjeti najkasnije do ponoći 19. listopada. DIP potom ima rok od 48 sati da prihvati i objavi pravovaljane liste za svaku izbornu jedinicu, te zbirne liste pravovaljanih kandidatura.

Danom objave zbirnih lista počinje službena izborna kampanja koja će trajati do ponoći 6. studenog, neslužbena se vodi već mjesecima.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene