Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trbuhom za kruhom

Ove godine u Njemačku otišlo 30 tisuća Hrvata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačku je, prema neslužbenim procjenama, samo ove godine otišlo raditi 30 tisuća Hrvata od čega 18 tisuća s radnim dozvolama.

U Njemačku je otišlo raditi 24 tisuće Hrvata od pristupanja Hrvatske Europskoj uniji 1. srpnja 2013. godine. Najviše ih se odlučilo otići u 'gastarbajtere' u ovoj godini te je u prvih deset mjeseci radne dozvole dobilo 18 tisuća Hrvata, pokazuju podaci Središnjeg ureda za posredovanje s inozemstvom i posredovanje stručnih radnika Savezne agencije za rad.

Međutim, procjenjuje se da je broj hrvatskih građana koji su ove godine otišli u Njemačku u potrazi za poslom puno veći, oko 30 tisuća, rečeno je u petak u Frankfurtu na skupu 'Bilateralna suradnja i gospodarski razvoj između Hessena i Hrvatske' a prenosi časopis Fenix.

Događaju je prisustvovao i guverner HNB-a Boris Vujčić.

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Pola godine suživota s eurom, ilustracija - 2 Kovanice bi napunile vlak Šest mjeseci s eurom: Je li jeftinije nešto što stoji 4 eura ili 30 kuna? Odgovori bi vas mogli iznenaditi

Nijemci od Merkel traže odlučniji stav prema imigraciji

'Hrvatskoj su pod hitno potrebne strukturne reforme za podizanje konkurentnosti kako bi uspješno prešla u novi model rasta gospodarstva', rekao je u Frankfurtu guverner HNB-a Boris Vujčić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene