Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme poharalo Osijek

SNIMKE IZ BOLNICE 'KBC je stvarno doživio katastrofu neviđenih razmjera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osijek sanira posljedice nezapamćenog nevremena. Na terenu su sve raspoložive ekipe, a profesionalnim vatrogascima pomažu dobrovoljna vatrogasna društva iz cijelog grada, pa i okolice. Najteže je u Kliničkom bolničkom centru, kojeg će sutra posjetiti i ministar zdravlja.

Snažan vjetar razbacao je krovove osječke bolnice.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." KBC Osijek Teške ozljede Nevrijeme odnijelo još jedan život: U bolnici preminuo muškarac koji je pao s krova prilikom saniranja štete

'Krov sa Klinike za Ginekologiju i Pedijatriju je jednostavno cijeli dignut, KBC je stvarno doživio katastrofu neviđenih razmjera', rekao je Vlatko Kopić, v.d. zamjenika ravnatelja KBC Osijek.

Spremačice, medicinsko osoblje, liječnici, svi su spašavali pacijente i opremu. Šteta se procjenjuje na pet milijuna kuna.

'Strahujemo zato što su nakvašene instalacije, ovaj četvrti kat ćemo zatvoriti', rekla je glavna sestra, Nevenka Begić.

Na terenu su sve raspoložive službe. Ispumpavaju podrume, pročišćavaju ceste. Po cijelom gradu srušena stabla i razbijena vozila. Osječani ne pamte ovakvu oluju.

'Treba nam materijala za pokrivanje krovova, znači, radimo po prioritetima, uklanjamo stabla sa vozima, s prometnica, sve ono što prijeti ljudima', rekao je zapovjednik JPVP Osijek, Boris Banjan.

U sat vremena nastala je višemilijunska šteta.

'Sve gradske tvrtke, svatko je stavio svoje kapacitete na raspolaganje od ljudstva do tehnike i mislim da polako stvari sređujemo', rekao je Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

Prioritet su prometnice i najugroženiji. Pred Osijekom je duga noć.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene