Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pregovori dobro napreduju'

OKUPLJANJE KRAJNJE DESNICE Ruža Tomašić najavila koaliciju HKS-a, HSP-a i Obiteljske stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić i Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb potvrdili su u četvrtak da zajedno s Obiteljskom strankom vode pregovore o koaliciji, a koalicijski sporazum trebali bi potpisati sredinom rujna.

"Pregovori između HKS-a, HSP-a i Obiteljske stranke dobro napreduju i sredinom rujna bi se trebao potpisati koalicijski sporazum", rekla je Ruža Tomašić. Pregovori se vode i s Hrvatskom zorom, Akcijom za bolju Hrvatsku i udrugom "U ime obitelji" Željke Markić, s kojima dijele isti način razmišljanja.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Koalicija u središnjici SDP-a Predstavljena koalicija "Rijeke pravde": "Građani su najveća rijeka koja će odnijeti sav talog i smrad koji nam se nakupio u 30 godina"

Tomašić kaže da bi po rezultatima ankete koju su proveli u Splitu, Osijeku, Vukovaru, Zagrebu, Šibeniku i Zadru na predstojećim parlamentarnim izborima njihova koalicija mogla osvojiti devet do deset saborskih mandata.

Cilj im je na birališta dovesti ljude koji svoj glas ne žele dati SDP-u ili HDZ-u pa bi vjerojatno apstinirali na izborima. "Ovo je dobra ideja i ljudi koji domoljubno razmišljaju neće imati razloga ostati kod kuće", rekla je Tomašić.

Poručila je da će na listama njihove koalicije biti osobe bez ikakvih "repova", koje se ne mogu kupiti i koje "imaju svoje ja". Naši zastupnici bit će neka vrsta korektora u Saboru i neće se moći bez nas, kazala je.

Da pregovori dobro napreduju Hini je rekao i predsjednik HSP-a Daniel Srb koji tvrdi da će njihova koalicija osvojiti više glasova od lijeve koalicije Ive Josipovića i Radimira Čačića.

"Siguran sam da ćemo ostvariti bolji rezultat od Čačića i Josipovića po broju glasova i osvojenih mandata. Imamo puno bolje razvijenu mrežu članstva i popularniji smo od njih dvojice", kazao je Srb.

Dodao je kako će njihova koalicija imati kvalitetne liste u svim izbornim jedinicama, a i dalje su otvoreni za sve stranke koje im se žele pridružiti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene