Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana rada?

Odgođeno odlučivanje o sudbini Marine Lovrić Merzel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud dao je preporuku da se umjesto produljivanja pritvora razmotri mogućnost zabrane obnašanja dužnosti županice.

Županijski sud nije donio odluku u slučaju Merzel! Odgodili su odlučivanje do idućeg tjedna - 1. rujna, kazao je odvjetnik Živković. Ističe odluka o pritvoru stoga je to razlog prolingiranja donošenja odluke. Odvjetnik očekuje da će sud uvažiti preporuku Ustavnog suda i zabraniti djelovanje županici.

Pročitajte i ovo Krunoslav Olujić Novi pogled Krunoslav Olujić o Milanovićevoj kandidaturi: Ustavni sud je pogriješio u jednoj stvari Ustavni sud RH Priopćenja i upozorenja Ustavni sud imenovao članove Etičkog povjerenstva: Ovo su ljudi koji su zaduženi za ocjenu ponašanja sudionika izbora

To je tek jedan razlog za pritvor, drugi je utjecaj na svjedoke. Odvjetnik smatra kako će svjedoci brzo biti ispitani, a i sam je kazao kako je Lovrić Merzel ponudila mnoge mjere poput preseljenja u Zagreb, zabrane kontakata sa svjedocima i slično.

Djelomično usvojena tužba

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu danas je trebao odlučiti hoće li sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel zabraniti da radi kao županica dok se protiv nje vodi kazneni postupak.

Naime, Ustavni sud djelomično je usvojio tužbu Marine Lovrić Merzel koja se žalila da su joj, stalnim produljenjem istražnog zatvora, u kojem se nalazi od 3. travnja, ugrožena temeljna ljudska prava i slobode.

Ustavni sud dao je stoga smjernice vijeću Županijskog suda da umjesto daljenjeg produljenja pritvora, zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, razmotri mogućnost mjere zabrane obnašanja dužnosti županice.

Odvjetnik se nada uvažavanju sugestije suda

Njezin odvjetnik Berislav živković uoči ulaska na Sud rekao je kako se nada da ce sud uvažiti odluku i sugestiju ustavnog suda da se Marini Lovrić Merzel zabrani djelovanje kao županici i da to nakon što se ispitaju svi svjedoci bude argument za njezino puštanje na slobodu.

Na pitanje zašto Lovrić sama nije ranije dala ostavku odvjetnik je kazao kako je to njezina odluka i kako su se odlučili na pravnu bitku. Smatra da ne bi bilo u redu tražiti Ustavni sud da o nečemu odlučuje, a onda u pola postupka sam odustati!

Lovrić Merzel izlazi iz pritvora, ali više neće biti županica?

Lovrić Merzel USKOK tereti da je kao županica oštetila Sisačko-moslavačku županiju za 11,2 milijuna kuna, a proširio je optužnicu i za uzimanje navodno 100 tisuća eura mita od velikogoričkog poduzetnika Željka Žužića. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene