Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROJEKT NIJE UPITAN

Od kampa na Sveticama još uvijek ništa, Bandić nudi nova obećanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije više od godinu dana odobrena je izgradnja HNS-ovog kampa na zagrebačkim Sveticama, ali cijela priča opet je na početku. Radovi stoje, a Milan Bandić, koji je u travnju obećavao njihov početak, danas se posipa pepelom i nudi novo obećanje.

Na Sveticama je trebao biti nogometno-atletski centar, no umjesto modernog kompleksa tamo niču trava i korov. Prošlo je više od godinu dana otkako su dobili građevinsku dozvolu, no radovi na Sveticama i daljestoje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jel' to ima smisla? Bernardić: HNS je Svetice dobio za džabe Slika nije dostupna Izgradnja kampa Inicijativa 'Svetice za sve' skupila 4000 potpisa protiv kampa HNS-a

Da je sve u jadnom stanju kaže i Igor Čordaš, atletski trener. "Da bar netko to dođe malo počistiti, da se isprazne ti koševi za smeće - ali ništa", kaže Čordaš.

Mnogi vrhunski sportaši u ovom su uvjetima napravili svoje prve atletske korake. Što će biti s njima atletičari ne znaju. Treninge odrađuju na drugim lokacijama kamo su prisilno preseljeni.

Čordaš kaže da je u takvim uvjetima teško stvarati kvalitetne sportaše i zadržati djecu. "Roditelji kad dovedu djecu na upis u atletski klub i dođu na ovakav objekt, mislim da je naše trenere sram", kaže Čordaš. 

Nema odgovora na pitanje tko je kriv za prestanak radova. Zagrebački gradonačelnik mjesecima je obećavao. U prosincu 2016. je rekao da kamp ide dalje, u ožujku ove godine je rekao da će "za godinu dana izgledati k'o Wembley", a u travnju da kolege nisu dobili dovoljno novca da zatvore konstrukciju. "I sada odgovorno tvrdim da će u naredna dva tjedna početi radovi na Sveticama", tako je Milan Bandić govorio prije tri i pol mjeseca i obmanuo javnost.

Baš kao i tada i danas prstom upire u HNS, nositelje milijunskog projekta.

Na konstataciju da nije govorio istinu, Bandić kaže da će radovi na Sveticama početi. "Nije bio ni bazen, pa se završio", govori Bandić.

I opet ponavlja da se s radovima kasni "jer ljudi nisu osigurali financijsku konstrukciju do kraja".

"Vidjet ćemo do jeseni, ako oni to ne naprave, napravit ćemo mi. Nije upitan projekt", kaže Bandić.

Dovršetak velebnog kampa ni u nogometnom savezu ne dovode u pitanje, kao ni njegovo financiranje. Dosad su tvrdili da će veći dio novca za obnovu osigurati UEFA, koja nije bila sklona i atletskim sadržajima.

Na naš upit gdje je zapelo iz HNS-a tek poručuju da čekaju prvu sljedeću sjednicu Gradske skupštine na kojoj će se donijeti neke odluke, pa će se krenuti u realizaciju projekta.

Nejasno je zašto, ako im je gradnja odobrena prije više od godinu dana. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene