Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zemlja se urušila na kuću

Obitelj iz Ruda bijegom iz kuće jedva spasila živu glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je kuća počela pucati, Kelečići su samo pukom srećom spasili glave jer su odmah istrčali na cestu.

Kiša koja danima neumorno pada aktivirala je klizište u mjestu Rude nadomak Samobora. Zemlja se sinoć urušila na kuću tročlane obitelji Kelečić te prijeti i još većom štetom, zbog čega su prisiljeni su na evakuaciju.

Kada je kuća počela pucati, Kelečići su samo pukom srećom spasili glave jer su odmah istrčali na cestu, ispričali su za Dnevnik Nove TV. Klizište se, naime, u trenu urušilo na njihovu kuću.

'Ja moram kuću ostaviti i sve. Ne znam što ću sad, da pod stare dane moram ići', očajna je Kata Kelečić.

Za sve krive Hrvatske vode koje problem nisu spriječile. Strojevi su, kažu, čistili, ali do dan danas nisu ništa napravili, da bi spriječili klizanje brda.

FOTO Samobor: Aktiviralo se klizište, ugrožena tročlana obitelj

'Hrvatske vode su za to nadležne iako je riječ moram priznati i o privatnoj šumi, ali uzrok je svakako potok koji nije saniran, kako bi trebao biti', smatra Željko Košćica, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora.

U kući Kelečićevih život više nije siguran, prisiljeni su na evakuaciju. Gradonačelnik im je obećao siguran krov nad glavom.

'Privremeno ćemo uskočiti s privremenim smještajem, jer se u ovom objektu ne može biti, pitanje je koliko će to ići dalje, to niti geolozi ne mogu znati, kažem još jedanput zbog konfiguracije terena', kazao je Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora. 

Pročitajte i ovo Sanacija Pantovčaka - 3 Aktiviralo se klizište Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene