Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova reforma školstva

Nasilnicima će se zabraniti školovanje, a neki će u školu i ljeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priprema se nova, više nitko ni ne broji koja po redu, reforma u školstvu. U ovoj reformi je zamišljeno da se stane na kraj nasilnim učenicima - tako što bi ih se izbacilo iz škole zauvijek. Tko, pak, skupi dvije zaključene jedinice, taj će morati na dopunsku nastavu - čak i ljeti.

Vršnjačko maltretiranje nije rijetkost. Nova reforma obrazovanja želi povećati sigurnost u školama, a nasilnicima srednjoškolsko školovanje zauvijek zabraniti.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu

Za učiteljicu razredne nastave s 13-godišnjim iskustvom bolje rješenje je suspenzija. Jer ponašanje jednog učenika ugrožava cijeli razred. 'Oni se mogu gristi, tuči, maltretirati, trgati, derati, vikati, uništavati tuđu imovinu, napadati učitelja... Ja sam imala situaciju gdje se radilo o jednom djetetu koji je bio po izričaju vrlo glasan, djevojčica meni u prvom razredu se obratila i rekla učiteljice mene boli glava, ja više ne mogu', kaže učiteljica Marija Veronkica Cvjetković.

Nakon ovog joj više neće pasti na pamet da maltretira kolege u školi!

Predloženim izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju, za problematične učenike opomena i ukor prenosili bi se iz razreda u razred. Kriteriji upisa u srednje škole ne bi se mijenjali svake godine, a učenici s dvije jedince išli bi na ljetnu dopunsku nastavu.

Sindikalist Željko Stipić pozdravlja veću satnicu za učitelje, ali i upozorava... 'Ali kad se radi o novom opterećenju treba porazmisliti o nagrađivanju tih oblika rada , ja se nadam da novac neće biti prepreka u zaživljavanju izuzetno kvalitetnog rješenja', kaže Stipić.

Javna rasprava za izmjene Zakona traje do 4. listopada. Dovoljno je vremena za slanje prijedloga i primjedbi za jedan od temeljnih obrazovnih zakona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene