Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OZBILJNE OPTUŽBE

Nova istraga protiv Zdravka Mamića: S računa Dinama podigao dva i pol milijuna eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH je protiv 58-godišnjeg izvršnog dopredsjednika kluba pokrenuo novu istragu zbog sumnje u izvlačenje novca s računa Dinama.

Kako DORH navodi u svom priopćenju, sumnja se da je Zdravko Mamić u razdoblju između veljače 2004. i ožujka 2007. s računa kluba u jednoj austrijskoj banci podigao najmanje dva i pol milijuna eura u gotovini, a dio je prenio na svoj i bankovni račun brata Zorana.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Jasmin Agić Afera Dinamo 2 Veliki preokreti na suđenju braći Mamić: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 tisuća dolara

Novac su koristili za vlastite potrebe i time oštetili nogometni klub.

Protiv Mamića su već podignute dvije optužnice, i to zbog milijunskih malverzacija u kojima je oštećen Dinamo.
 

DORH-ovo priopćenje donosimo u cijelosti:

 Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, na temelju rezultata izvida pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći i kaznene prijave Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. (28. 12. 2017.)
Osnovano se sumnja da je 58-godišnjak kao izvršni dopredsjednik i član uprave jednog sportskog kluba, od početka veljače 2004. godine do 7. ožujka 2007.; u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za sebe i druge na štetu tog kluba; s računa kluba u jednoj austrijskoj banci (okrivljenik je bio ovlaštena osoba za raspolaganje s novčanim sredstvima tog računa) bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno najmanje 2.535.574,71 eura u gotovini, a određeni je iznos novca s računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun.
Postoji osnovana sumnja da si je 58-godišnji okrivljenik na opisani način pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2.572.432,50 eura odnosno 19.056.706,80 kuna, te da je bratu pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 58.807,40 eura odnosno 448.626,03 kune.
Navedeni novac su, osnovano se sumnja, koristili za svoje potrebe, a sportski klub je oštećen za ukupno najmanje 2.631.239,90 eura, odnosno 19.505.332,83 kune.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene