Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Morat će pristati'

Grmoja otkriva što će Most učiniti ako HDZ bude blokirao zakonske prijedloge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta, komentirao je najnovija događanja na političkoj sceni vezana uz vladino usvajanje Nacionalnog programa reformi.

U intervjuu za Jutarnji list Nikola Grmoja je rekao kako 'građani s pravom osjećaju da se reforme prelamaju preko njihovih leđa, a Most upravo zbog toga želi krenuti od političara.'

'Ne možete očekivati od građana da podnesu teret krize ako niste krenuli od sebe. Zato ćemo u proceduru uputiti izmjene zakona kojima se režu beneficije saborskih zastupnika, a nedolasci na sjednice kažnjavaju. Time želimo poslati poruku kao što smo i u Metkoviću krenuli sa smanjivanjem plaća u gradskoj upravi. Svi se sada bave mirovinskom i zdravstvenom reformom, ali u tom planu su i druge reforme poput javne uprave, ali i one koje nisu u planu, poput izmjena Zakona o HNB-u, gdje će Državna revizija provjeravati njihovo poslovanje. Mi smo dogovorili s HDZ-om da se ide u te izmjene. U pravosuđu se priprema šest važnih zakona, donose se uredbe za uštede u ministarstvima', rekao je Grmoja za Jutarnji list.

Na pitanje što će Most učiniti ako HDZ bude blokirao zakonske prijedloge dao je jasan odgovor.

'Postoji veliki otpor prema rezanju beneficija saborskih zastupnika i to blokiraju SDP i HDZ. Vrlo brzo ćemo dovršiti prijedlog zakona koji ćemo predstaviti HDZ-u, ali i SDP-u, te ga poslati u proceduru. Ako vidimo da ne može proći, uvijek postoji opcija referenduma. Međutim, kako bi trošak tog referenduma bio veći nego uštede, ideja je da, ako do toga dođe, na isti referendum damo i sve druge zakonske prijedloge koji se budu blokirali i sve ono što smo dogovorili u pregovorima. Vjerujem da će pritisak javnosti tada biti takav da će morati pristati', rekao je Grmoja.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene