Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekad susjedi, a danas...

Pitajte njih koliko im je sreće donijela Europska unija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulazak u EU njima je donio probleme.

Ulazak u Europsku uniju stanovnicima Metkovića donio je velike probleme. Granica Hrvatske i BiH, kod Gabela polja, doslovno je podijelila ulicu, a stanovnici s obje strane granice žale se da je gotovo nemoguće dobiti propusnicu.

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Uhićenje 46-godišnjaka odgovornog za ubojstvo brata - 1 Strašan zločin FOTO Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo brata

Ovim graničnim prijelazom donedavno je prolazilo više od milijun automobila - ulaskom tu Europsku uniju postao je malogranični prijelaz. Od 17.000 Metkovčana i 29 tisuća stanovnika općine Čapljina propusnice je dobilo manje od 3.500 stanovnika.

Propusnica izgleda kao osobna iskaznica, a naša kamera zabilježila je i dva slučaja kada je policija automobile odbila propustiti.

Mještani s obje strane granice pisali su svima, a sada najavljuju prosvjede. 'Mi želimo da bude onako kako je bilo 70 godina, 100 godina' rekao je jedan mještanin.

'Zaboravite i Tsiprasa i Chucka Norrisa - samo realni, obični ljudi mogu izgraditi bolju Hrvatsku'

Svima je pisao i metkovski gradonačelnik Božo Petrov, koji tvrdi, zbog svega stvaraju se goleme gužve. 'Grad Metković je imao 4 granična prijelaza, danas su nas sveli na samo jedan, a taj jedan je skoro u centru grada', kaže gradonačelnik Božo Petrov.

Da stvar bude gora, granični prijelaz Doljani preselit će se bliže samom centru Metkovića; a gužve će biti još i veće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene