Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zlatna, ali...

NEOBIČAN ULOV U JADRANU 'Nema ljuske, nego hrapavu kožu, kao morski psi i raže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrši za škampe, izvučenu iz mora u Kvarneru, pronađena je neobična riba.

Neobičnu ribicu dugačku desetak centimetara, koja je ulovljena u Jadranu, bloger s bloga More ljubavi, okrunjena Teutina ljubav, fotografirao je te detalje poslao u Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Split: Obilježena 33. obljetnica osnutka IX. bojne HOS-a Postrojavanje na 10. travnja FOTO Na HOS-ovoj obljetnici Skejo, Glasnović, Miljanić...; Šef splitskog SDP-a poslao poruku: "Posveta herojima, a ne Skejinu falsificiranju"

Dobio je odgovor da se radi o 'rijetkoj ribi u Mediteranu i pridošlici u Jadransko more'. Iz Instituta su za zamolili da ribicu i u fizičkom obliku odbiju na uvid.

Još jedan poražavajući podatak za Hrvatsku

'Dogovoreno je da će oni iz Splita danas, 25. doći po ribicu, a trebao sam je sačuvati u dubokom do njihova dolaska', napisao je u jučerašnjem postu.

Bloger je za Dnevnik.hr sinoć ispričao kako je riba uhvaćena oko jednu nautičku milju ispred Kostrene, 23. studenog, nema ljuske nego hrapavu kožu, poput morskih pasa ili raža.

Kako se amaterski bavi fotografijom, prijatelj mu ju je donio da je fotografira.

'Čitav sam život zaljubljenik u more i znam da more uvijek krije iznenađenja. No pojave novih vrsta u Jadranu zapravo govore o klimatskim promjenama koje se događaju. Zbog toga sam izvijestio Institut', kazao je objašnjavajući kako je ribu sačuvao u dubokom te ju je ekipa s Instituta u srijedu došla uzeti.

Rezultate ustvrđivanja o kojoj se točno ribici radi mogli bismo imati uskoro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene