Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi se žele uključiti

Napokon dobra vijest za nezaposlene mlade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže dobra vijest za sve mlade nezaposlene - u rješavanje njihovih problema aktivnjije će se ukljuičiti privatni sektor.

U Dubrovniku je u srijedu više od dvadeset velikih regionalnih tvrtki potpisalo povelju o inicijativi za zapošljavanje mladih.

Velike tvrtke će zajedno pokretati programe zapošljavanja, ali će i mladim davati priliku za učenje kroz posao te stjecanje nepohodnog, prvog radnog iskustva.

Tvrtke će mlade i pripremati za tržište rada, a osim s privredom, cijeli projekt trebao bi se povezati i s obrazovnim sustavom. U projekt se uključila i Europska banka za obnovu i razvoj, a već sada nove tvrtke se žele uključiti u ovaj projekt.

FOTO Život na kraju svijeta: Evo što kažu mladi Hrvati koji su ondje odselili!

'Organizirati ćemo mentoring programe, programe zapošljavanja, pokušati ćemo talente zadržati u regiji, jednostavno, da oni koji imaju te programe educiraju one koji to nemaju', izjavila je Carmen Majetić Pavić, programski direktor.

'Idući korak je uključivanje ovog segmenta u naše projekte gdje se klijenti, na neki način, obvezuju da će zaposliti određeni broj mladih, ili da će unaprijediti svoje regulative u smislu zapošljavanja ili da će organizirati treninge', tvrdi Vedrana Jelušić-Kašić, direktorica EBRD za Hrvatsku.

Projekt je zamišljen na rok od 3 godine, već sada se javljaju i nove tvrtke koje planiraju supotpisati ovu povelju, tako da bi za otprilike pola godina broj potpisnika mogao biti i mnogo veći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene