Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret turističkoj sezoni

Nakon zagrebačke, novo ruho uskoro dobiva i dubrovačka zračna luka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz zagrebačku i dubrovačka je zračna luka dobila novo ruho. Izgradnja novog terminala, financirana je europskim novcem i čeka svečano otvaranje.

Reporterka Martina Bolšec Oblak u Dnevniku Nove TV javila se uživo iz dubrovačke zračne luke koja bi u potpunosti trebala biti otvorena prije početka ljetne sezone dok dio nove zračne luke putnici već koriste.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Više detalja otkrio je direktor zračne luke Dubrovnik, Roko Tolić.

Kada je slavlje ovdje u Čilipima?

Čestitamo kolegama iz Zagreba koji su svoji prvi let s novog terminala uputili u Dubrovnik. Mi danonoćno poduzima sve da novi terminal otvorimo sredinom svibnja, točno za Dan dubrovačko-neretvanske županije 12. svibnja.

Što će time dobiti Dubrovnik, hoće li se povećati kapaciteti, hoće li biti više letova?

Dubrovnik dobiva jako mnogo. Preko 65 posto posjetitelja dolazi zračnim putem. Modernizacijom i obnovom zračne luke povećavamo kapacitet.

Hoće li bolja povezanost biti i zimi?

Mnoga nastojanja su u tijeku. Rade se inicijative s koordinacijom županije, grada i turističkim zajednicama. Već ove godine smo napravili veliki iskorak s dvije poveznice sa dva čvorišna aerodroma u Frankfurtu i Istanbulu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene