Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oni su tatino bogatstvo'

TRAGIČNA PRIČA UJEDINILA ISTRU Preko noći ostao sam sa šestero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragična obiteljska priča ujedinila je Istru. Iznenada je preminula 28-godišnja majka i supruga. Otac je ostao sam sa šestero djece, ali na njihovu adresu, pomoć stiže iz dana u dan.

Šestero djece su tatino bogatstvo. Prije samo nekoliko dana, istu tu sreću s njima je dijelila 28-godišnja majka, Ivanova prva ljubav. 'Ujutro smo popili zajedno cappuccino i išao sam odraditi nešto privatno i zvala me starija kći od 9 godina, rekla je 'Mama je pala'', ispričao je Ivan Marinić, samohrani otac šestero djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Ilustracija Strava u SAD-u! Dječak (10) ubio svog vršnjaka nakon utrke u kojoj je izgubio, otac mu pomogao zataškati zločin: "Platit će za ovo"

Nenadano i naglo život im se potpuno promijenio. 'Ništa ne može nadoknaditi mamu. Ipak, mama je najveći oslonac u životu, i baš je teško, teško', kazala je Ivanova sestra, Andrijana Marinić koja pomaže obitelji koliko može.

Srce se stisnulo cijeloj Istri pa i šire. Hrana, kartoni puni odjeće, i nešto što vraća osmijeh na lice. U kući punoj djece, smijeh je uvijek prisutan. Tata Ivan, brine o svemu. Kuha, pere i čini sve da njima ništa ne fali. 'Djeca ne osjete ništa, svako toliko pitaju, ali pregrizemo, idemo dalje, igramo se', rekao je samohrani otac Ivan.

Svoje školske obveze ispunjavaju Marija i Katarina. Nakon škole, tati uvijek dobro dođe pomoć. 'Pomažemo mu kuhati, pa mu onda pomažemo spremati kad brat i sestra razbacaju igračke i onda na kraju idemo papati', kažu Marija i Katarina.

Pomažu i lokalne vlasti, škola, vrtić, a organizirani su i humanitarni koncerti. Centar za socijalnu skrb brinut će o obitelji.

'Dali smo po službenoj dužnosti jednu kraću materijalnu pomoć. A za dalje rekli su da ne bi htjeli, da im je puno ljudi pomoglo u financijskom smislu i neka to pustimo za kasnije', rekla je Eda Rajko, ravnateljica Centra za socijalnu skrb.

Priča koja je razniježila mnoge. Skromnost koja ih krasi, zajedništvo i ljubav, to je njihovo bogatstvo. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene