Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno vrijeme

Nakon obilne kiše i olujne noći dolazi nam sunce, a onda...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo prognoze za iduće dane i vikend...

Iz unutrašnjosti će se naoblačenje s kišom i grmljavinom postupno premjestiti na istok dok će na Jadranu ostati promjenljivo oblačno, mjestimice s pljuskovima i grmljavinom većim dijelom dana. Ponegdje se očekuje obilnija kiša, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, piše Državni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i ovo Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Promjenjivo vrijeme s izraženim nestabilnostima imat ćemo zbog prolaska hladne fronte preko naše zemlje i to veći dio prijepodneva dok nas poslijepodne, barem u unutrašnjosti, očekuje prestanak kiše i razvedravanje. U Slavoniji i Baranji to se očekuje tek navečer. Poslije podne će zapuhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak s kojim će se temperature ipak malo osniziti.

Hrvatski klimatolozi o čudnom vremenu ovog ljeta

I na sjevernom Jadranu poslijepodne razvedravanje, kiša će biti rijetka, a bit će i sunčanih razdoblja. U gorskom dijelu sutra veći dio dana oblačan i kišovit, kiša će prestati tek u večernjim satima. Umjereno do jako jugo će slabjeti i ponegdje okrenuti na buru. Najviša temperatura biti će većinom od 19 do 24, na Jadranu od 24 do 29 °C.

Meteoalarm je izdan i za današnji dan. Veći dio zemlje obojan je u žuto što znači da je vrijeme i dalje potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, no valja biti na oprezu.ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Već u petak očekuje nas nešto toplije vrijeme, prevladavati će sunčano, kao jedna pauza od kiše, ali za vikend možemo očekivati ponovno promjenjivo vrijeme, a najjača kiša padat će u gorskim područjima te sjeverozapadnim krajevima.

U dane vikenda vrijeme će biti promjenljivo oblačno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu. U nedjelju pak će na Jadranu zapuhati bura praćena oblacima, grmljavinskim pljuskovima i kišom.

Spektakularne munje na splitskom području

Na nebu nad Devinskom Novom Vesi u Bratislavi olujno je nevrijeme ponukalo fotografa Tomasa Hulika da izradi timelapse video, prenosi Grindtv.

Postavio je kameru na prozor svojeg satana na 12 katu i snimao 81 minutu. Ono što je snimio ostavilo ga je bez daha.

'Zvuk je bio predivan, munje su parale nebo osvjetljavajući grad kao nikad do sad', ispričao je Hulik

Munje koje osvjetljavaju noćno nebo pogledajte u VIDEU.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene