Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji ispraćaj

FOTO Klica pokopan uz velike mjere sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pogrebu Vinka Žuljevića Klica koji je ubijen u nedjelju u Sesvetama, stigli su Petrač, Pavsović, Sokol Marić...

Ubijeni umirovljeni časnik HVO-a Vinko Žuljević Klica, pokopan je danas na groblju Markovo polje. Na pogreb su mu, između ostalih, došli i Novica, Nikola i Hrvoje Petrač, Mladen Naletilić Tuta, Dario Kordić, Vidoje Ristović, Igor Štimac, Ivan Andabak, Ljubo Pavasović Visković, Zlatko Marić, Josip Klemm...

Pročitajte i ovo Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Klica je pokopan uz velike mjere sigurnosti. O detaljima istrage policija i dalje ne otkriva mnogo. O rokovima otkrivanja počinitelja, ministar unutarnjih poslova ne želi spekulirati.

Forenzičari i dalje intenzivno slažu mozaik ubojstva. Analiziraju se i najmanji dijelovi koji bi ih mogli dovesti do počinitelja. Za sada kao da tapkaju u mraku. Analiza još uvijek nije otkrila ništa.

Podsjetimo, više nepoznatih počinitelja usmrtilo je iz vatrenog oružja 57-godišnjeg Klicu, u nedjelju oko 8 sati u središtu Sesveta.

Žuljevića se u medijima povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, na čijem je čelu bio Vjeko Sliško, koji je preminuo od posljedica atentata u središtu Zagreba u ožujku 2001.

O ubojstvu Klice: 'Hoće li doći do eskalacije nasilja? Uvijek treba biti pripremljen za takve vrste događaja'

Široj javnosti Klica je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi.

Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelohranitelja zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

To je na suđenju potvrdio i njegov kum Vlado Rajić, koji se posljednji put u stupcima crne kronike spominjao 2013. kada je s Klicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih policijskih podataka.

Podatke o tajnim istragama navodno su prodavali ranije prijavljeni policajac Marko Svalina i Vjekoslav Drnić, a njihov slučaj još čeka sudski epilog.

U srpnju 2013. Klicu se u medijima povezivalo i s pokušajem iznude poznatog ugostitelja Nikole Bušljete, spominjao se kao jedan od suvlasnika zaštitarske tvrtke, koja je među ostalim surađivala sa Zagrebačkim holdingom.

U ožujku 2009. Žuljević je ozlijeđen u naletu vlaka na njegov automobil, a od ozljeda zadobivenih u toj nesreći njegov je otac preminuo u bolnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene