Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVI PRAVI TEST ZA VLADAJUĆU KOALICIJU

Karamarku podršku javno izrazio samo jedan MOST-ovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je dosad i bilo nedoumica, sada je jasno - MOST nije jedinstven i u Saboru neće glasovati isto o opozivu Tomislava Karamarka.

Zastupnik Mosta, Miro Bulj jasno i glasno rekao je kako će bez grižnje savjesti u Saboru glasovati za opoziv, a isti stav ima i njegov stranački kolega Mario Kristić. Glasovanje o nepovjerenju prvom potpredsjedniku bit će tako prvi pravi test za vladajuću koaliciju.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Miro Bulj među prvima se izjasnio: 'Naravno da ću bez grižnje savjesti glasati za opoziv Karamarka'.

Karamarko se, kaže, nije ogradio od konzultanta MOL-a Josipa Petrovića. A s njim je godinama surađivala njegova supruga.

'Smatram da je moja zadaća zaštititi nacionalne interese. Ovdje se radi o tome da se zaštite nacionalni interesi bilo od Karamarka, Bože Petrova, Oreškovića', kazao je Bulj.

I Mostov Maro Kristić postupit će isto te poduprijeti oporbeni zahtjev za smjenom. A iz SDP-a i danas šalju poruke zastupnicima Mosta.

'Glas za Karamarka u Saboru glas je za fotelju, a ne za interese građana', rekao je Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a.

Ostali u Mostu uglavnom šute. Karamarka zasad brani samo Juro Martinović. 'Apsolutno ću biti protiv opoziva gospodina Karamarka kao jednog od ključnih ljudi parlamentarne većine', rekao je Martinović 18. svibnja.

'Nesumnjivo postoji politička odgovornost. Smatram da je to prvenstveno problem HDZ-a, a tek onda Povjerenstvo za sukob interes', rekao je jučer Božo Petrov.

No, iz HDZ-a tek kažu da će se o svemu izjasniti nakon odluke Povjerenstva za sukob interesa. Ranije je Karamarko odbacio sve optužbe. Vjeruje da će Povjerenstvo odlučiti u njegovu korist. U međuvremenu se izuzeo od odluka o Ini. A oporba zahtjeva da to učine i ostali HDZ-ovi ministri.

'U tom Timu Timovom za Inu ne bi smio sjediti nijedan HDZ-ov ministar', smatra Maras. Premijer bi svoj pregovarački tim trebao predstaviti u iduća dva tjedna. A do 18. lipnja - u Saboru će se glasovati i o političkoj sudbini prvog potpredsjednika Vlade.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene