Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne može biti član Vlade'

ZASTUPNIK MOSTA BEZ ZADRŠKE 'Bez grižnje savjesti glasat ću za opoziv Karamarka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik iz redova Mosta, Miro Bulj, izjavio je za Novu TV kako Tomislav Karamarko više ne može biti član Vlade te potvrdio da će glasovati za njegov opoziv.

Na pitanje kako će glasovati kad na red dođe zahtjev za opoziv Karamarka, Miro Bulj je za Novu TV odgovorio: 'Činjenica da je Most pokrenuo i dao prijedlog oko 'konzultantice', da je Mostu u interesu zaštita nacionalnih interesa. Na to sam cijelo vrijeme i upozoravao, to je pokrenuo isključivo Most. Božo Petrov i ja inzistirali smo na tome da se zaštite nacionalni interesi u slučaju INA MOL, kao što ćemo to tražiti i u drugima slučajevima. Naravno da ću bez grižnje savjesti u ovom slučaju glasati za opoziv Karamarka.'

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Oporba traži opoziv Sabor raspravlja o povjerenju Grliću Radmanu, stigao i Plenković: "On te kadrovske odabire čuva i brani ih dok ne dođu i pohapse ih"

Za opoziv će, kaže, glasati jer je bilo vremena i prostora da se Karamarko i HDZ ograde od MOL-ovog lobista. 'Nisu to učinili, dozvolili su velik protok vremena. Smatram da su najbitnije, ne fotelja, nego nacionalni interesi', rekao je Bulj.

U HDZ-u su za Novu TV kratko poručili da ovo neće komentirati. Ponovili su samo da će se o slučaju očitovati nakon odluke Povjerenstva za sukob interesa. Ne zna kako će glasovati ostali zastupnici Mosta. 'Most će donijeti odluku. Ja govorim u svoje ime, da gospodin Karamarko ne može biti član Vlade', kazao je.

Na pitanje misli li da Vlada bez Karamarka može opstati ponovio je da je njemu najvažnije zaštiti nacionalne interese. 

Podsjetimo, Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU-ov Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti tvrtke 'Drimia' u vlasništvu njegove supruge Ane s tvrtkom MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, 'u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana'.

Drže da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade donosi objektivne i nepristrane odluke u interesu Hrvatske i hrvatskih građana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene